TÁJÉKOZTATÁSUL, FÉLMŰVELTEKNEK!!!

Az ország vezetőinek illene ismerni a magyar történelmet, az akkori korszak szellemét és a mozgástér adta lehetőségek valódiságát!

Szomorú, hogy még mindig itt tartunk, a magyarságba szuggerálni szándékozó sugallatok ránk erőltetésével, amely több, mint elkeserítő és sajnálatos.

Érdekes, hogy a környező országokban -ahol a II. VH alatt, a nácik nélkül cselekedtek önként az akkori állami vezetők, úgy, ahogy- senki nem kényszeríti őket önostorozásra, önvádra, míg minket, akiknek elődei -többek között Horthy kormányzó révén- megmentették a fővárosban lévő gettó lakóit, állandóan rágalmaznak és pocskondiáznak. Folyamatosan követelőznek, fenyegetőznek, vádaskodnak, holott nekünk járna kárpótlás a zsidó Honfitársaink megmentéséért, Izrael államtól!

Továbbá, miért nem kérdezik meg a magukra homokot szórók, a szövetséges nagyhatalmak utódait, vajon miért nem bombázták szüleik, nagyszüleik csapatai, a megsemmisítő táborokba vezető vasútvonalakat?

Hazánk '44 tavaszi megszállása után, a kormányzó le kívánt mondani, ám a zsidó világszervezetek vezetőinek küldötte, könyörögve kérte, meg ne tegye, mert akkor a németek Szálasit juttatják hatalomhoz és rövid időn belül megsemmisítik a teljes magyarországi zsidóságot. Horthyt csak a fia elrablása után fosztották meg hatalmától, a kinevezési iratot kényszer hatására aláíratva vele, s ezt követően, maga Veesenmayer, teljhatalmú megbízott nevezte ki Szálasit, Hitler parancsára.

MAGYARORSZÁG TEHÁT FOLYAMATOS KÉNYSZERPÁLYÁN HALADT, nem volt abban a helyzetben, hogy szabad akaratából döntsön el bármit is. Így azt mondani -szemrebbenés nélkül- hogy a holokausztért a fő felelősség Horthy Miklóst és alárendeltjeit terheli, a valóságtól elragaszkodó túlzás. Hogy finomak maradjunk. A háborúk -amióta világ a világ, az erősebb fél akaratától s erejének mértékétől függően zajlottak le! Senki ne merészelje hát rágalmazni azokat, akik a lehetőségeik határain belül, tisztességgel és becsülettel igyekeztek helytállni, a Haza és állampolgárai megmentésén fáradozva!

Térjenek már észre és ismerjék meg a történelem igazi arculatát, alapos részletességgel és nem odadobott, felelőtlen címkézésekkel lejáratva, megsértve, valótlanságok sorozatos ismétlésével és nemtelen eszközök igénybevételével történő szajkózásával lejáratni a kormányzót és munkatársait!!!

A meghurcoltak forognak sírjukban! Kérjük az arra illetékes tisztségviselőket, felelősség teljesebben tartsák magukat esküjükhöz, a HAZA védelmét, az állampolgárokat hűen szolgálva. Múltunk tiszteletével, az arányosság megtartásával, hitelesen tájékoztatva közvéleményünket s a nagyvilágot.

Ettől a kijelentéstől is -itt alant- minden normális gondolkodású, tájékozott magyar ember, messzemenően elhatárolódik.

Egyben felszólítjuk úgy Navracsics Tibort, /tegnapi kijelentése miatt/, mint Martonyi Jánost, hogy kövesse meg, az általuk megbélyegzett múltunk, egykori lovagias képviselőit!

S nyugodjanak bele, hogy közvetlenül a II. VH után, a fő bűnösök zöme, mind, elnyerte méltó büntetését.

Az új generációk tagjait pedig hagyják békén s ne próbálják rájuk húzni a vizes lepedőt, ami nem őket illeti! Ha bárminő gondjuk van holokauszt témában, forduljanak jó szívvel a Német Szövetségi Köztársasághoz, továbbá emlékházaik építésével Izrael államhoz! A magyar költségvetés nem arra való, hogy a félig nyomorban élő ország elől, kiszivattyúzzák a pénzt, a lakói által el nem követett események "utólagos jóvátételére"! Mely utóbbi járandóság, inkább minket illetne meg!!! /A fentebb vázoltak alapján!/.

MailScanner has detected a possible fraud attempt from "www.facebook.com" http://index.hu/belfold/2013/10/02/martonyi_a_holokauszt_a_legnagyobb_nemzeti_trauma/

Kieg. megj.:

Aki még nem tudná, a Horthy családot a hálás zsidóság által létesített ALAPÍTVÁNY tartotta el a száműzetésben, részükről nem egyszer felkeresve őket Portugáliai száműzetésükben! Íme a koszorújuk szalagja a kenderesi Horthy Kriptában!

Ja, ami még nem mellékes, a jelenlegi politikusainkat -akik nem ismerik teljes mélységében történelmünket- felkérjük, hogy csak a SAJÁT nevükben nyilatkozzanak, a jövőben ne tegyenek felelőtlen kijelentéseket és a magyar NÉP-re, még VÉLETLENÜL SE HIVATKOZZANAK!!!

Csatoltam az alábbi fotót, bizonyságul!

A bejegyzés trackback címe:

https://izraelkina.blog.hu/api/trackback/id/tr845549602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fispá Géza 2013.12.05. 09:58:28

Tájékoztatásul a negyed művelteknek: Hogyan kerülte el Horthy a felelőségre vonást?

Sebők János, Horthy Miklós, vélemény.
2011. május 26. 09:00

Ami a Horthy antiszemitizmusával ellentétbe állított „hálás zsidóságot” illeti: ez a fogalom csupán a kenderesi újratemetés óta vált ismertté.
„Sztálin Horthyt egy új kelet-európai sakkjátszma egyik figurájaként akarta felhasználni. Egyrészt tekintettel volt a feszült magyar belpolitikai helyzetre, a kommunisták harcára a hatalomért (ezért Horthy magyarországi perbe fogása szóba sem kerülhetett), másrészt Horthy felelősségének »bagatellizálásával« Titót akarta gyengíteni. Egyes történészek szerint Sztálin döntésében szerepet játszott az az aggodalom is, hogy egy Horthy-ellenes per túlzottan megerősítheti Titót a balkáni térségben. Sztálin Horthyval kapcsolatosan mindig csak kiugrási kísérletét, valamint fegyverszüneti kezdeményezését hangsúlyozta, s egyéb cselekedeteiről, illetve az ezekkel kapcsolatos felelősségéről rendre »megfeledkezett«.

Horthyt, nürnbergi elengedése után, az európai politikai szalon kivetetette a tagjai közül. Leveleire nem válaszoltak, tárgyalni nem akartak vele, s mint azt a korabeli magyar lapok is megírták, 1948 elején elutasították bajor állampolgársági kérelmét. Hiába kért letelepedési engedélyt az Egyesült Államokban, Bajorországban, Svájcban, sőt az utóbbiban persona non grata-nak nyilvánították. Ezek után a család – nem utolsósorban Horthy feleségének megromlott egészségi állapota miatt – 1948 decemberében Salazar Portugáliájába költözött, ahol a kormány vendégszeretetének köszönhetően, Escorilban biztosítottak számukra lakhelyet.

Megélhetésükről – a közhiedelemmel szemben – nem a megmentett zsidóság képviselői, hanem az ún.Horthy-alap gondoskodott, amelyet Apponyi Madeleine hozott létre, s befizetői között volt John F. Montgomery, volt amerikai nagykövet, Pátyi László, Horthy ügyvédje és Chorin Ferenc. Ami a Horthy antiszemitizmusával ellentétbe állított »hálás zsidóságot« illeti: ez a fogalom csupán a kenderesi újratemetés óta vált ismertté, amikor Horthy lelkes híve, Blumgrund János Bécsben élő egykori üldözött (jelenleg vitéz Almási Szabó János, a Horthy Miklós Társaság bécsi elnöke) ezzel a felirattal helyezett el koszorút a kormányzó sírján.”
• hvg Sebők János: Horthy-mítosz: hogyan kerülte el a kormányzó a felelőségre vonást?

.

Fispá Géza 2013.12.05. 09:59:01

"Amikr a kormányzó Úr feleségével udvariassági viziten volt Berlinben a 30 as években , Adolf személyesen fogadta őket . Ismert , hogy Horthy egy igen magas , korábban ugye igen magas tiszti beosztást viselő ember volt , a magyar osztrák flotta utolsó admirálisa , a Novara parancsnoka stb . A flottaparancsnoki dísztőrt mindig hátul viselte az övén . Adolf hátraugrott és kivette a tokjából . Horthy sarkon fordult , megkérdezte , hogy egy közönséges káplár , hogy mer igy viselkedni egy admirálissal és megpofozta . Majd felültek a Westbanhofon veszteglő vonatra és hazajöttek Budapestre . Szóval Horthy Miklós egy igazi úriember volt , abban a korban még a fegyveres párbajok is mindennaposak voltak pl. a debreceni nagyerdőben . Nem volt fasiszta egyébként , sőt rengeteg zsidó tanácsadóval rendelkezett . Más kérdés , hogy második világháborús szerepe tragikus volt . De erről környezete nagymértékben tehetettt ."
mek.niif.hu/00000/00056/html/258.htm
Kárpátaljáról a kőrösmezői gyűjtőtáborba irányították, onnan pedig gyalogmenetben Kamenyec-Podolszkba irányították őket, ahol az SS-csapatok 1941. augusztus 27-28-án meggyilkolták őket.

…a legnagyobb szigorúság a kompromittáltakkal szemben. Sok fejnek kell lehullania, mint a kiemelkedő mákfejeknek, ha az ember fölöttük ellovagol.
– Ferenc József utasítása Haynau számára[5]

I. Miklós orosz cár a kegyelem irányában próbálta befolyásolni rokonát, Ferenc Józsefet, és diplomáciai úton neheztelését fejezte ki a kivégzések miatt: „a cárt érzékenyen érintette Medem gróf úr új híradása a Magyarországon történt számos katonai kivégzésről, és hogy személyes érzéseiben érzi sértve magát, mert a szigornak ezeket a megnyilatkozásait éppen azokkal az egyénekkel szemben gyakorolták, akiknek érdekében a császárnak, felséges urunknak kegyelmére apellált.”[7]

Veesenmayer jelentésében a következőképpen jellemezte Horthyt:
"A kormányzó lényében tulajdonképpen katona, de csakis katona. Tudatosan soha sem fogja becsületszavát megszegni. Ha ma Ferenc Józsefről beszél, ezt a legmélyebb hűséggel teszi, és sohasem mulasztja el, hogy a legmélyebb hódolattal „őfelségének” címezze. Ő tehát katona, akinek hajdani vezére – helyesebben szólva ura, akit nem követett újabb úr – halott. Amilyen jó katonás szelleme, olyan siralmasak politikai képességei. Nemcsak nem ért sem a kül-, sem a belpolitikához, de belső ellenszenvvel viseltetik a politika iránt, és – azt hiszem – boldog lenne, ha holnap megint csak katona lehetne."

Szintén Veesenmayer, aki a birodalom nagykövete és teljhatalmú magyarországi megbízottja volt a magyar holokauszt idején, tanúskodott az Endre- Baky-Jaross-perben többek között azt mondta: “Horthy ugyanaz az államfő, aki egyik oldalról megmutatta erejét azzal, hogy július elején képes volt leállítani a deportálásokat, ám ezen erejével – ha igazán akarta volna – már az elején megállíthatta, meg is előzhette volna a deportálásokat.”

Fispá Géza 2013.12.05. 10:03:38

Meglehetősen gyalázatos a holokauszt áldozatainak számán viccelődni, ha a németek precíz számait vesszük alapul pontosan megegyeznek a magyar adatokkal 437 000 a tianon utáni és 600 000-et a visszacsatolt területekkel együtt, bizonyára nehéz volt rájönni a két különböző szám okaira.akiket 60-80-asával marhavagonokba préselve a júliusi melegben egy üres és egy vízzel teli vödörrel 6 (!) napig utaztattak Auschwitzbe..az önök eszmei elődei. Terhes nőket akik ott szülték meg a kisbabájukat és az ölükben tartották a halott csecsemőiket..jó mulatást kívánok Önöknek ennek tudatában---

Csapó T. Éva 2013.12.05. 18:14:11

Fispánnak:
Vitathatatlan, hogy a kommunista rémuralom bukását követő megtorlásnak voltak zsidó áldozatai, és a Nemzeti Hadsereg, valamint a tiszti különítmények számos vezetője táplált patologikus gyűlöletet a zsidók iránt. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a magyarországi Tanácsköztársaság politikai elitjének túlnyomó többsége zsidó származású kommunistákból állt. A közvélemény jelentős része által az ország katonai és közigazgatási összeomlásáért – részben joggal – felelőssé tett „oktobristák”, az „őszirózsás forradalomnak” nevezett polgári liberális hatalomátvétel előkészítői és végrehajtói között is szép számmal találunk zsidókat. A vörösterror által halálra rémített keresztény középosztály legjellemzőbb életérzése 1919–20-ban az elárultság és becsapottság volt. Általános közvélekedéssé vált, hogy az országot „valakik” tudatosan, titokban szervezkedve tönkretették, a háborús fegyelmet aláásva kezükbe kaparintották, majd kísérletük kudarca után sorsára hagyták. E „valakik” szerepére pedig a forradalmakban vezető szerepet játszott képviselőik magas arányszáma miatt a zsidók „pályázhattak” a legeredményesebben. (1919 előtt a szabadkőművességet megszálló zsidók keresztényellenes és magyarellenes tevékenysége külön téma, erről bővebben lásd: Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt és Harcoló szabadkőművesség című munkáit.)

A húszas évek első felében felcsapó antiszemita hullámot azonban súlyos hiba volna összekeverni a jó évtizeddel később erőre kapó, faji alapú, biológiai áltudományos elemeket féktelen demagógiával keverő irányzatokkal.
A zsidótörvények visszautasításával a kormányzó végképp felbőszítette volna a Harmadik Birodalmat. Az ominózus jogszabá­lyok aláírását máig számos történész az egykori államfő legelítélendőbb lépései közé sorolja. E vélemények megfogalmazói azonban rendszerint nem veszik kellő súllyal számításba, hogy a Németország vezette koalíció nemcsak hatalmi, hanem – legalábbis Hitlernek és híveinek elképzelései szerint – világnézeti szövetség is volt. A nemzetiszocialista ideológiának pedig aligha volt fontosabb sarokköve, mint a szigorú antiszemitizmus.
A kormányzónak a megszállás ideje alatt csak a fővárosban és környékén zajló eseményekre volt némi ráhatása. Nem véletlen, hogy a deportálásokat nem a vasúti csomópontként működő Budapesten kezdték – ahol pedig néhány nap alatt végeztek is volna a „zsidótlanítással” –, hanem az ország távoli pontjairól haladtak a központi területek felé. Júliusban került volna sorra a fővárosi gettó kiürítése. Az államfő Budapestre rendelte a hozzá hű Koszorús Ferenc vezetése alatt álló esztergomi páncélos hadosztályt, és megtiltotta a zsidók deportálását. Nota bene: ha tiltakozásul a megszállás ellen márciusban lemond – miként bírálói szerint tennie kellett volna –, akkor erre nem lett volna lehetősége.

Csapó T. Éva 2013.12.05. 18:27:21

“A Zsidó Tanács Mentőbizottságának vezetője Jithcak Greenbaum 1943-ban Tel Avivban kijelentette, hogy
*amikor azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy az európai zsidók megsegítésére juttatnék-e valamennyi összeget az Egyesült Zsidó Alap pénztárából, azt mondtam, hogy NEM!, és újból megismétlem, most is azt mondom, hogy NEM! Ellent kell állanunk ennek a nyomásnak, amely véleményem szerint cionista mozgalmunk tevékenykedéseit szorítaná a háttérbe!*
* Az európai zsidóságnak hátat fordító vezetők később a zsidóirtást arra használták fel, hogy milliókat és milliókat gyűjtsenek össze, s hogy kártérítésként milliárdokat követeljenek a németektől. 1954-ben Izrael állam főügyésze Chaim Cohen a következőket mondta:
*A zsidóság millióinak végre valóra vált a régi átok, és íme, szégyenletes sorsuk utolérte őket, hogy mint barmokat hajtsák valamennyiüket a teljes pusztulásba. Lélektelenek voltak ők, akárcsak varsói testvéreik.*
A magyarországi gettókba tömörített zsidók anélkül, hogy tudták volna mi vár rájuk, engedelmesen szálltak fel a deportáló vonatokra, hiszen vezetőik azt mondták nekik, hogy Kenyérmezőre szállítják őket, és semmiféle bántódásuk nem lehet. A zsidók persze nem hittek a hivatalos német és magyar személyeknek, de minden bizalmuk megvolt a saját zsidó vezetőikben. Eichmann és társai ezt ki is használták, s így a Zsidó Tanács vezetőinek segítségével néhány hét alatt zökkenőmentesen hajtották végre a deportálásokat.
süti beállítások módosítása