Most már értem, miért nem mennek a cigányok Svájcba - csak Kanadába,
  Franciaországba, Dániába... 
Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Ott is rengeteg a cigány, de ott azt látjátok, hogy keményen, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa /Renáta/ mondta: következő motivációjuk van: - munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak. - ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak. - ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - alkoholt fogyasztanak a munkahelyen, akkor támogatást nem kapnak. - ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javítást vagy leülni börtönbe és ott dolgozni, míg ki nem fizeti az adósságát. Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetüket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról.. Ezért azt szeretném, hogy a parlamenti pártok gondolkozzanak el ezen,  és ők fizessék a különböző szociális segélyeket, ha már ilyen megfordított rasszizmust tettek lehetővé a rendszerváltás után...!  
 

Aki hasonló véleményen van, küldje tovább!

A ROTHSCHILD POLIP

2012.04.19. 08:25

A ROTHSCHILD POLIP

Írta:Vlada Sindjelic(2008)
Fordította: Kásler Árpád
Marxizmus,  globalizmus, az új világrend, a liberalizmus … Mindezek szépítő kijelentései egy jelenségnek, a Rothschild család láthatatlan birodalmának.
A Rothshildok nem halnak meg, egyszerűen áthaladnak a történelmen és a helyüket  feltűnés nélkül átveszik fiaik, unokáik.
 Az a beszéd járja, hogy a régi mester Jacob elhagyta a helyszínt, és a helyét elfoglalta fia Nathan (Nathaniel Rothschild Philip, aki az angol Rothschildok alapító nevét viseli). A súlyos teher az ifjú trónörökös vállára szakadt. De Nathan nincs egyedül. A birodalom működtetésében segítségére lesz nagybátyja Evelyn és Edmund és a család többi angol tagja (Catherine, Emma,  Leopold) és a francia unokatestvérek is (Dávid, Eduárd….)
A Rothschild család kitermelt már  kormányzókat, miniszterelnököket, minisztereket, felügyelőket, akik biztosítják azt, hogy minden a nagy terv szerint haladjon.

Az Európai Uniót a Rothschildok hozták létre (Schumann, a kazár). Az EU  Oroszország kizsákmányolója, amelyet fel kell szabadítani a szibériai teher alól.  Azzal a céllal, hogy  ez a munka megvalósuljon a Rothschildok  alkalmazták Sorost, Berezovskit, Hodorkovskit, Kaszparovot,  Mitalst …
 Az örökös Nathan Rothschild (balra) a Rothschild gyarmatok egyik látogatása alkalmával
Ha szeretnénk leleplezni a hátteret és az  események okait, akkor bele kell ássuk magunkat a Rothschildi kazár dinasztia sötét történetébe , azonosítanunk kell az ügynököket, a szürke eminenciásokat, a kapzsi politikusokat, valamint a működésük  mechanizmusát.
Kezdjük a Rothshildokkal, a főszereplőkkel. Ők azok akik az asztalfőn ülnek.
KIK NAPJAINK ROTHSHILDJAI?
Bár már a második világháború óta a Rothschild közvélemény formáló  szakosztályai  arról  biztosítják az embereket, hogy a Rotschildok hatalma napjainkban jelentéktelen és mindössze a Franciaországi kiváló pincészeteikről, emberbarátiságukról és Nagy Britániai kertjeikről fognak már csak rájuk emlékezni, a valóság viszont egy teljesen más képet vetít előre. Építve az apáik és nagyapáik által lefektetett alapokra, a jelenlegi leszármazottak befejeznek egy küldetést amely évszázadokig tartott.
 Ma a Rothschildok a gőzmotorjai egy kazár vonatnak amely célba vette Oroszországot és a hatalmas kiterjedésű Szibériát. Erre  a vonatra amely a Balkánon keresztül halad kell majd felszálljanak az újonnan felvett NATO tagok katonaságai, akik majd a Rothschild birodalomért fognak harcolni.
A Frankfurti Vörös Pajzs
Annak érdekében, hogy jobban megismerjük az új uralkodókat és hercegeket, nézzük meg ennek a dinasztiának a kronológiai vonalát. Minden a 18. század vége felé kezdődött  Amshel (vagy Mózes Bauer) Rothschildal.
A Rothschildok (Rothschild lefordítva “a vörös pajzs”-ot jelent)Frankfurtból származnak. Nem véletlen, hogy ez a legnagyobb pénzügyi központ az EU-ban. Nagyon jelzés értékű, hogy Frankfurt a székhelye a Közép-Európai Banknak és az összes nagy európai és amerikai bankoknak, amelyeknek többségét a dinasztia ellenőriz. A frankfurti tőzsde (a világ egyik legfontosabb tőzsdéje) is a “Deutsche Borse” -hez igazodik amely egyfelől a “Children’s Investment Trust” és “Atticus Capital”-on keresztül  a Rothshildok tulajdonában van, másfelől azok fiók telepein  “Merrill Lynch” és “Fidelity Investments” -en keresztül. Frankfurt város címere egy piros pajzs!Ez a szimbólum a kazár birodalom időszakára nyúlik vissza.
Az író Dejan Lucic ezt mondja a kazárokról:
90%-a a mai zsidóknak kazár származású. Ezek,  török-mongol törzsből tértek át  zsidó hitre  8. század közepén. Amikor a birodalmuk  széthullott a 10. században  Oroszország és Európa szerte telepedtek le és később  az amerikai kontinensen is. Ezek áttértek és nem sémi (szemita) származásúak egyáltalán. A szemita zsidók  Palesztinából érkeztek  és számuk 7 és 10% közé tehető.
Amshelnek  öt fia volt, akit elhelyezett Európa-szerte. Salomon ment Bécsbe, Carl-Nápolyba, Nathan Londonba, James Párizsba és az ötödik fia Amshel maradt Frankfurtban. Kevesebb, mint kétszáz év alatt, fiai és leszármazottaik leigázták a nyugatot. Így fektették le a  “Pax Judaica” alapjait. A család feje  az angol-francia Rothschild által vezetett csapat, Jacob Rothschild fia Nathan. Az angol csapatot a megidősödött Edmund és Evelyn és a fiatal Nathan vezeti, a francia csapatot pedig David és Eduárd.
AZ ANGOL ROTHSCHILDOK 
Az angol ágát  a Rothschildoknak  Nathan Meyer alapította, a harmadik Amshel fia. A 19. és 20. században ez a család szövetséget hozott  létre az angol koronával,  Nagy-Britannia modern történelme  elválaszthatatlanul kötődik a kazár dinasztiához. Ma, a kazár triumvirátus a fent említett Evelyn, Edmund és Nathan által képviseltetett.
Edmund Rothschild (1916)
Karrierjét úgy építette fel, hogy a Kazár-Brit érdekeket  érvényesítette és keresztül vitte a háború utáni Japánba. Winston Churchillel együttműködve megalapította a Brinco társaságot (British Newfoundland Development Corporation) Kanadában. Edmund lánya Catherine feleségül megy Marcus Egiushoz a „Barclay” globális pénzügyi csoport  elnökéhez (az ABN-AMRO, egy  holland bankcsoport felvásárlását követően, a két Rothschild csoport eggyé válik)
Marcus  a BBC vállalat feje is egyben.
Evelyn Rothschild (1931)
Miután az angol és a francia Rothschild pénzügyi és banki csoportok egyesültek visszalépett ezeknek a vezető pozícióiból,de megmaradt a  hatalmas NM Rothschild & Sons, a londoni befektetési bank  vezérének.
Evelyn is ellenőrzése alatt tartja a sajtót (az Economist, a Daliy Telegraph …).
Ő hozta létre a Banki és Pénzügyi  Történelem Tanulmányának Szövetségét amelynek székhelye Frankfurt.
Övé a De Biers nemzetközi vállalat, a térség vezető szereplője a gyémántok kitermelését, csiszolását és értékesítését illetően
Evelyn Rotschild feleségével együtt Lynn Foresterrel  irányítják a “FirstMark Communications International LLC” és a “FieldFresh Foods” vállalatokat a Mital  indiai családdal, ami valójában úgy működik , mint a Rothschildi érdekek és a tőke (a nagy “Bharti” csoport) képviselője.
A politika területén, Evelyn fő ügynökei Soros, Norman Lamont, Peter Mandelson (a kazár) Oliwer Letwin (a kazár) és Vernon Jordan.
Lamont befolyással bír a Konzervatív Párt és a potenciális miniszterelnök Michael Howard (a kazár)felett. Howard a kincstár minisztere volt, amikor Margaret Thatcher volt hivatalban. Részt vett a regionális konferenciákon  Stjepan Mesic-el (Horvátország) és Boris Tadic-al (Szerbia) közösen. Peter Mandelson Nagy-Britannia jelenlegi biztosa az EU-ban, és közel van a Munkáspárthoz  és Tony Blaire-hez.
Norman Lamont (balra) Mesic (Horvátország elnöke) és Tadic (elnöke Szerbia)
Másrészt, Vernon Jordan (Lazard Bank) nagyon befolyásos a Demokrata Pártban az USA-ban (ő volt a tanácsadója, Bill Clintonnak és John Carrey kampányát vezette2004-ben). Evelyn felesége Lynn finanszírozta  Bill Clinton elnökválasztási kampányát és egyben közeli barátja Hillary Clintonnak.
Evelyn a Yorki herceghez is nagyon közel áll, Prince Edwardhoz( Erzsébet Királyné fia), ami csak részben mutatja a Brit királyi dinasztia és a Rothschild család  hosszú távú kapcsolatát.
-Nathan Rothschild Philip (1971)
A fiatal Nathan , Jacob Rothschildnak a fia, akitől számtalan menedzsert, ügynököt,  létfontosságú politikai befolyást örökölt, úgy a  gazdasági életben mint a média-és katonai intézmények területén az egész világon, beleértve még a Butrinti régészeti lelőhelyet is  Albániában …
A cégek és vállalatok “RIT Capital”, “Atticus Capital”, “JNR Limited”, “NM Rothschild”, “Vanco”, “Trigranit“, “British Petroleum”, Rio Tinto, csak egy része a forrásoknak, amelyek az új királynak a rendelkezésére állnak a saját Keleti keresztes hadjáratához. Ennek elérése érdekében  az ő szolgálatában nem csak a nyugati nómenklatúra, az EU, a NATO, Nagy-Britannia áll,   hanem számos pénzügyi és politikai szövetségese  egész Európában és Ázsiában (Soros, Berezovski, Djukanovics, a Mitals …).

A FRANCIA Rothschildok

A francia Rothschild dinasztia, amely által alapított James Meyer által lett alapítva, a brit triumvirátus oldalsó szárnyának védelme. A francia Rothschildokat David Rene és Eduard Rothschild,  Guy Rothschild (1909-2007) fiai képviselik.

   David Rene Rothschild (1942)
  David a NM Rothschild csoport vezetője, amely megoszlik az angol és a francia Rothschildok között. A “Rothschild & Cie Banque”, egy befolyásos, Nyugat-Európai  befektetési bank vezére is egyben.
 Eduard Rothschild (1957 )                   

Dávid féltestvére Eduard is tagja a befektetési banknak. Ezen felül, ő irányítja a neves francia újságot a  “Liberation”-t. Ő a vezetője a “Imerys” kohászati cégnek, amely 1880 óta a Rothschildok tulajdonában van.
A Rothschildok Szerbiában

Szerbiában, az új király több sávban halad előre, így megpróbálják átvenni a bányászati  medencéket, az energiatermelést, az élelmiszeripart, a médiát … Az első vonalat egy ideje már Soros György képviseli, ő a  döntő erőkarja a terjeszkedésnek  kelet felé, és az első küldötte Nathan Rothschildnak Serbiában.
Soros (Schwartz)György, a Rothshildok fő ügynöke.
Soros György és az ő kapcsolatai a Rothschildokkal.

Soros egy magyar (kazár) zsidó , Budapesten született 1930-ban György Schwartz néven (1936-ban szülei megváltoztatták a vezetéknevüket  Soros-ra). Tanulmányait Londonban végezte és 1950-es években ment az Egyesült Államokba. Kifejlődésében fontos szerepe volt a kazár Carl Popper -nek aki jóváhagyta Soros projektjeit és mentora volt.
Szerte a világon, ez a szürke eminenciás úgy képviselteti magát mint a ” számítógépes korszak Robin Hoodja”, mert látszólag úgy tesz, mintha a gazdag országok pénzét az alapítványain keresztül
nagyvonalúan Kelet Európának és Oroszországnak adná.
Ily módon telepíti a „demokráciát” és „civil társadalmat”olyan országokban amelyek a kommunista elnyomás alatt szenvedtek és kimerültek, azon kommunizmus alatt amely ezekre az országokra volt erőltetve, nem mások által mint maguktól Rothschildoktól.
Karrierjét az egész világon folytatott pénzügyi spekulációkból építette fel, többnyire azon befektetési alapoknak köszönhetően „Quantum Funds” amelyeknek menedzserei egyben az ő ügynökei akik Olasz és Svájci pénzemberek.
A kapcsolat, Soros és a Rothschildok között egy bizalmi emberek hálózatából tevődik össze,  akik közigazgatási alapok, trösztök, vállalatok bankok bizottságaiban ülnek  Egyik  ilyen ember volt egy bizonyos Richard Katz (szintén kazár),  a “Quantum Fund” bizottság tagja. Ugyanakkor vezetője volt “Rothschild Italia SpA”-nak, és tagja a  “NM Rothschild & Sons ” kereskedelmi bank bizottságának Londonban. Egy másik fontos játékos Nils O. Taube aki szintén tagja Quantum-nak és  “St. James Place Capital” befektetési csoportnak, amely most Nathaniel Rothschildhoz tartozik.
A kapcsolat a Societe Generale Bank-on keresztül is megvalósul és annak menedzserén keresztül Michael Cicurel, aki elnöke az Edmund Rothschild menedzsmentnek és tagja a Rothschild és Cie  Banque Tanácsának. Soros másik gyakori partnere a kazár  James Goldsmith volt aki a Rothscild dinasztiához tartozott.
Soros Hálózat Szerbiában
Szerbiában, ez a szürke eminenciás a talajt készíti elő  Nathaniel Rothschild számára  és fontos alkotója a politikai, jogi, gazdasági, kulturális és média-képnek  a szerb társadalomban. Céljai elérésének érdekében arra törekszik, hogy kiszorítsa a Szerbiai Ortodox Templomot (vallást) a szerb nyelvet, a cirill ábécét, a szerb történelmet és a nacionalizmust. Az ő befolyása visszavezethető a az 1990-es években létrehozott alapítványok és társaságokon keresztül “Open Society Fund”, :Humanitarian Rights Fund”, “Helsinki Committee”, “Belgrade Circle”, “European Movement”, “Centre for Anti-War Action”, “NUNS”, “ANEM”, “OTPOR”…
Ma az összes vezető civil szervezet a Rothschildok kirendeltségei, és nemcsak a legnagyobb politikai befolyás elérésével vannak megbízva, hanem a nemzet pszihológiai alakításával is. A  népírtási bűnös gondolkodás vádja és egyetemes bűnrészesség a szerb nép felé való folyamatos sulykolásával, ezek a fantom szervezetek célja az emberekben félelmet és bűntudatot kelteni.
Ezen érzéseken keresztül akarják elérni a teljes közömbösséget egy darab föld iránt, vagy elűzni őket szülőföldjükről,  vagy más szóval gyarmatosítani őket. Mindezt a liberalizmus formájában is művelik amellyel a bomlást akarják  elérni az állami intézményekben,a családban, a nemzetben, tradíciókban, kultúrában így biztosítva szabad utat a Rothschild birodalom számára.
A fent említett szervezetek mellett akik igen aktív résztvevői a támadásnak a következő szervezetek is segédkeznek “Yucom”, a Belgrádi Emberi Jogokért Központ a Civil Kezdeményezés, a Központ a Kulturális Tisztaságért, a Nők Feketében , az Ifjúsági Kezdeményezés …
Ennek az anti-szerb hisztériának támogatói  Sonja Biserko, Natasa Kandic, Vuco, Borka Pavicevic (a felesége  Nikola Barovic ügyvéd), Miljenko Dereta, Vojin Dimitrijevic, Srdja Popovic, Mirko Djordjevic, Biljana Srbljanovic, Zoran Ostojic, és az újságírók Petar Lukovic, Teofil Pancic, valamint az összes többi hírhedt soros védencek. Soros az antiszemitizmust is tolja, amelyet azután a “idegengyűlölő szerb társadalom”-nak tulajdonítanak. Azok akik ezért felelősök  Filip David, Jovan Byford László Sekel … Különféle “események”, fenyegető levelek, megrongált  műemlékek, graffitik mind részei ennek a tervnek. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a Nyílt Társadalom Alap támogatja (mind anyagilag és ideológiailag)  melegjogi szervezeteket (Labris, Queeria, Meleg Szerbia …).
Sonia  Bisreko, a szerbek elleni gyűlölet kezdeményezője
A Marketing, média és logisztikai támogatás ehhez a felforgató tervhez az olyan  „független” média segítségével valósul meg  mint a B92, a Studio B, TV Pink, TV Panonija, ANEM (a TV állomások Devic, RTV Globus, RTV M +, RTV Kraljevo, RTV Nisava , RTV Pancevo, RTV Spektar, RTV Trstenik, a rádió Radio 021, Bum 93, Radio Sombor, Rádió Index, Rádió Szabadka, Rádió Pirot, Radio Ozon …), a “Szabad Európa” rádió …
A kábel TV hálózat SBB és a műholdas televízió TOTAL TV, amelyek terjeszkednek ugyancsak Soros tulajdonában vannak. A gyártó cégek VIN és PG Network hozzájárulnak az információs egységhez. A Media Centre  biztosít további u.n. NGO publicitást.
Az elektronikus média mellett  a Soros listáján a következő újságok és magazinok is szerepelnek Danas, Vreme, Evropa, Republika, helyi média “helyi sajtó” független egyesülete (az újságok Pancevac, Kikindske, Vranjske novine, NASA rec …), a kiadók Szamizdat, Dan graf, Stubovi kultúra, Fabrika knjiga, Klio, Aleksandrija Nyomda, a könyv forgalmazók Bookbridge, Beopolis …
A Sense információs irodát is kézben tartja  és a két vezető tudósító ügynökséget Szerbiában – Beta és Fonet-et. Ugyanakkor ezen  ügynökségek az AP (Associated Press) és a Reuters kirendeltségei, amelyeket a 19. század óta a Rothschildok birtokolnak. Soros, a kulturális és oktatási intézményekhez, színházakhoz, a Nemzeti Könyvtár, a Történeti Levéltár, Sanu (Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia)-ába is beépült.
Maga köré gyűjtött egy nagy csoport színészt, rendezőt, drámaírót, zenészt, írót, tudóst, elemzőt, egykori diplomatákat, akik az animáció részei és így segítik őt hogy minél több követője legyen.
Két Gorans – Markovic (akiknek mentora Bernard Levi,  Bernard Coushner jó barátja) Meg kell említeni Soros  oktatási szervezeteit is: az Unió Egyetem, az Alternatív Akadémiai Oktatási Hálózat (AAOM), a Belgrádi Nyitott Iskola, a Nők Oktatási Centruma  (amely  a feminista csoportból nőtte ki magát “Nő és Társadalom”) .. .
Ezek toborozzák  Soros jövőbeni zsoldosait. A jogi tanulmányok fejlesztésére irányuló központ – Human Rights Watch (HRW) is jelen van. CESID és a többi szavazó szervezetek is  ugyanabban a táborban vannak.
A Rothschildok politikai szerzeménye
A “nem-kormányzati” szektor mellett , Soros már a pénzügyekre is rátette a kezét ,  őket különféle “szakértők”-ön keresztül kontrollálja  (G17 +), akik az “Open Society”-in keresztül vannak finanszírozva..
E mellett ki kell emelnünk azt, hogy Soros a Societe Generale Bank-ban is birtokol részvényeket, amely egy jelentős része a pénzügyi piacoknak. A hágai törvényszék is  Soros pénzeszközeiből van finanszírozva.
 Soros  legaktívabb exponensei a szerb politikai életetben (persze eltekintve a “nem-kormányzati” rendszer és a G17 +) az LDP és Cedomir Jovanovic körüli tömörülés  ami a legdrágább ROTHSCHILD befektetés volt a legutóbbi parlamenti választásokon. A(B92 Rádió)-ban játszodó Pescanik show vendégeivel együtt,ez az anti-szerb csoport hangoztatja a legbrutálisabban és leghangosabban Nathaniel Rothschild ötleteit.
Ennek a virágzó csoportnak szószolója nem más mint Latinka Perovic, a modern liberalizmus megalkotója Szerbiában.
 
Oliver Dulic      

Azt kell mondanunk, hogy Soros befolyása a Demokrata Pártban is terjed. A legjobb példa erre a  Oliver Dulic megválasztása a Szerb Parlament elnökévé, aki nem más mint  Sonja Liht személyzete.

Melyek a Rothshildok érdekeltségei Kosovóban és Vajdaságban?
Fontos Rothshild cégek ebben a régióban a Carlyle Group és az International Crisis Group, amelyek  Soros által irányítva  éveken keresztül a független  Koszovóért kampányoltak . Soroson kívül, a csoport  Rupert Murdoch (Sky), Goldman Sacks, a JP Morgan -on keresztül is finanszírozva voltak…. A csoport tagjai voltak vagy jelenleg is azok Marti Ahtisari, James Lion, Morton Abramovics, Louise Arbour, Bzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski, Thorvald Stoltenberg … A személyzet  változott, de az anti-szerb politika nem.
Marti Ahtisari a  Rothschildok egyik képviselője.
Független Koszovó is  Rothshildok érdekeltségei közé tartozik, mert a “szerb Kuvait” óriási  ólom, cink, arany, szén tartalékokkal rendelkezik …  Koszovó és Metohija megszállása óta Soros rengeteg pénzt és energiát fektetett, hogy megszerezzék a Trepca-t a Rothshildoknak. Fontos láncszem Agron Dida,  az energiai és a bányászati  miniszter-helyettes a koszovói kormányban, akit azután választottak meg, miután tagja lett  KFOS (az egyik Soros szervezetnek). A függetlenség létfontosságú a Rothshildok  bányászati ​​és kohászati ​​cégeinek, mivel ez biztosítsa számukra az akadálymentes útvonalat, hogy megkaparintsák az ásványi vagyonokat és energiaforrásokat , amelyekből hiány van  a világon.
Időközben az Alferon cég felvásárolta  Feronikl kohászati üzemet, amely tulajdonosa több külszíni bányának. Alferon tulajdonosa három üzletember Kazahsztánból (azaz Rothshildok iparmágnásai az egyik közülük Alexander Mashkevic, szintén kazár), és része a ENRC (Eurázsiai Természeti Erőforrások Társaságnak).
Az ENRC és Alferon vezetője van Johannes Sittard egyike a  Rothschildok ügynökeinek, és egészen a közelmúltig a jobb keze Lakshmi Mital-nak (Rothschildok egyik  “befektetője”). Mital befektetett 100 millió dollárt a cég fejlesztésére. Eltekintve Alferon-tól, a Global Steel Corporation (tulajdonos  Pramód Mital) is jelen van Koszovóban,  a bolgár Kremikovici ágon keresztül, amely  2005-ben szerezte meg. Ez a cég vásárolta meg a Lamkos gyárat ( horganyzott acélt gyártó)  Vucitrn-ban. Meg kell említeni, hogy ez a vállalat is megvásárolta  Lemind öntödét Leskovac-ban és Zastava Smithy-t  Kragujevac-ban.
Ugyanakkor, Soros befolyását bővíti a Koszovói Alapon keresztül  az   Open Society (KFOS) és egyéb csatlósokon keresztül finanszírozva  a médiát (Koha ditore), politikusokat (Veton Suroi) … Egyazon lánc része Ekrem Luka, aki megszerezte a  Pec-i sörgyárat. Ő koordinálja a többi nem kormányzati ágazatokat a Balkáni Emberi Jogi hálózaton keresztül.
Kiváltságokat  is biztosított magának az Alcatel, a Koszovói mobiltelefon-vállalatnál, amit közvetetten a Globalstar LP-én keresztül kontrollál.
Koszovó és Metohija (Albán medence ford.) lenyúlásában szerepelt áldozatos munkája mellett , Soros és a Nemzetközi Krízis Csoport nagy figyelmet szentel a Vajdaságnak is.
Együttműködve e tartomány kormányával a Vajdaságot ugyanahhoz az asztalhoz akarják leültetni mint Horvátországot, Magyarországot és Romániát amelyek mindegyike Rothschild proxy. (ford. megj.  proxynak, helyesebben proxy szervernek (angol „helyettes”, „megbízott”, „közvetítő”) nevezzük az olyan szervert (számítógép vagy szerveralkalmazás), ami a kliensek kéréseit köztes elemként más szerverekhez továbbítja.)
Ezzel a céllal hozzák létre  a “Duna-projekt”-et Németország és Ausztria támogatásával.  E  gondolat szerint, a Vajdaságot be kell olvasztani egy Duna-medencei országok „Európai régiók” szövetségébe.  . Nem is olyan régen Zobel német nagykövet ( kazár) hívta fel erre a figyelmet, kétségtelenül szándékosan. Ezen  terv végrehajtása, mezőgazdasági telepek, tejgyárak,cukorgyárak, olajfinomítók és bankok megszerzésén keresztül valósul meg. Mezőgazdasági ingatlanok felvásárlása nagy számban történik a Horvátok által, akik máris több fontos élelmiszeripari gyárat vásároltak meg. Az Agrokor bekebelezte a Dijamantot, Zrenjanint, Frikomt,….
Nekse Csoport megvásárolta a Polet IGK, Strazilovo, valamint részvényei vannak a   Toza Markovic cégben ami egy építőanyag előállító vállalat(aki egyébként a Jelen Do üzemet birtokolja  és a mészkő kitermelési és előállítási jogát)  Somboled-et is felvásárolták. is vásárolt.
Másfelől úgy Ausztria mint Németország is vállalataikat helyezik el a tartományban. A német Nordzucker cég Vajdaság összes cukorgyárát felvásárolta . Az MG Kereskedelmi vállalattal
létrehozták a Sunoko céget és így több tízezer hektár földterület birtokába jutott. Stada felvásárolta a Hemofarmot. Vac felvásárolta Dnevniket Vovi Sadból. Az osztrák Erste Bank Novi Sad -ot székhelyének választotta. Az OTP bankcsoport és Metal Bank ugyanazt tette.
Ezek a dolgok egybeesnek a Magyarországi cégek  egyre intenzívebb behatolásával Szerbiába valamint a Magyar Kormány befolyásának növekedésével a térségben. Mindkettőt Nathaniel Rothschild támogatja.
Meg kell említenünk, hogy az  Ausztriai szerbeknek kisebbségi státust garantáltak.
Ez lenne a szerbek státusa a jövőbeni szövetségben, amely az Alp-Adriai projektben  ami a Habsburg állam reinkarnációja lenne.
Befektetési Alapok
Nathaniel Rothschild Szerbiai előrehaladásának második vonalát befektetési alapok képezik a Virgin és egyéb egzotikus szigetekről, amelyeknek látszólagos tulajdonosai „orosz zsidók” (valójában kazárok). Az egyik legjelentősebb a Salford, a Virgin szigetekről, amely mögött Boris Berezovski (kazár) és Rothschild tőke áll. Ez az alap 2001-ben Londonban lett létrehozva és ma csaknem a teljes tejipart tulajdonolja Szerbiában. (Imlek, Novi Sad tejipar, Szabadka tejipar, Impaz, Zimony), a Bambi Konszern, Knjaz Milos …
Boris Berezovski, a Rothshild ügynök akinek feladata Putyin megdöntése
Az Alap létrehozója  Eugene Geffy, a kazár Oroszországból, aki karrierjét  az orosz Alfa Banknál érte el amely Boris Berezovski hoz és Friedmanhoz kapcsolódik. A Salford Bizottság egyik tagja
Lord Tim Bell, aki Margaret Thatcher tanácsadója volt aki nagyon közel áll Berezovskihoz, Rupert Murdoch-hoz, Victor Yuschenko-hoz és jó kapcsolatokat ápolt Yelcinnel. Ennek az Alapnak az elnöke Klaus Mangel, aki Boris Berezovski partnere volt a Mercedes autók Oroszországi forgalmazásában.
Salford mellett az Ashmore befektetési alap is erősíti pozicíóit. A közelmúltban a Midland Resources-től átvette a Carnex-et. Ashmore a Rothchildok Atticusán keresztül van kontrollálva. Nevezetesen, az Ashmore tulajdonosa Michael Benson, az Amvescap egykori tagja. Ennél a cégnél van elhelyezve az Atticus tőkéje.
Midland Resources egy harmadik fontos befektetési alap amely  Alexander Schneider és Eduard Sifrin (akik mindketten kazárok!) által vannak működtetve. A  Midland csoport tulajdonában van a  Park és Kasina szálloda csoport  (legrégebbi szállodája Belgrádnak) és Pancevo Kikötő.
Királyi megjelenés

A  kolonizáció harmadik vonalát az építési,  bányászati, fémipari, pénzügyi és kiadói vállalatok foglalják el, amelyeknek többsége a fiatal Rothschildhoz kapcsolódnak.  Egyikük, és ugyanabban az időben, a legaktívabb cég a régióban a Trigranit, melynek székhelye Budapesten van, és amely az elmúlt években nőtte ki magát és a régió óriásává vált, vezető szerepet töltve be nagy beruházásoknál.

Rothschild és a Trigránit (Demján)
A fordító megjegyzése: Ez a tanulmány nem teljesen mentes, valószínűleg a szerző hazaszeretetéből, nemzeti önérzetéből fakadó elfogultságnak. Ennek ellenére érdemesnek tartottam a fordítás vállalkozására, mert ugyanakkor hűen tükrözi a világoligarchák működési mechanizmusát, amelyeknek megértése nélkül, reménytelen és kilátástalan minden küzdelem.

Él a magyar

2012.04.19. 08:23

A világ egyik legszebb verse.

.

 

 

 Ábrányi Emil  a múlt század elején élt  és írt , Cyrano fordítása tette híressé .
Ezt a verset 100 éve írta és ma talán aktuálisabb mint valaha - de azóta is élünk !

 


Ábrányi Emil


Él a magyar

Fessétek bár sötétre a jövőt,
Mondjátok, hogy már torkunkon a kés,
Beszéljetek közelgő, hosszú gyászról,
Mély sűlyedésről, biztos pusztulásról:
Engem nem ejt meg gyáva csüggedés!
Szentűl hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Többet ki küzdött és ki szenvedett?
Hiszen vértenger, temető a mult!
Vetettek rá halálos szolgaságot,
Irtották szörnyen... ámde a levágott
Törzsek helyén még szebb erdő virult.
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Ki a saját pártos dühét kiállta,
Annak nem árthat többé idegen!
Hányszor harsogták kárörömmel: Vége!
S csak arra szolgált m inden veresége,
Hogy még kitartóbb, még nagyobb legyen.
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Szükség van arra nemzetem, hogy élj!
Mert bár hibád sok s bűnöd sorja nagy,
Van egy erényed, mely fényt vet te rád,
S melyért az Isten mindent megbocsát -
Hogy a szabadság leghűbb véde vagy!
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Ha minden nemzet fásultan lemond,
S a szent rajongás mindenütt kiég,
S a büszke jognak minden vára megdől:
A te szabads ág-szerető szivedtől
Új lángra gyúlad Európa még!
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar örökre élni fog!

Bízom s hiszek, míg Isten lesz fölöttünk,
Ki trónusán bírói széket űl!
És hogyha minden búra, bajra válik,
Romok között is hirdetem halálig,
Erős, nagy hittel, rendületlenűl:
Legyen bár sorsunk még oly mostoha,
Él a magyar s nem veszhet el soha!

Döbbenet - OTP itthon és Romániában!

Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent
szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és
elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán
Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon
32,29% THM-mel ad. A hülyének is megéri!

A következő dolog engem ugyan nem érint, de mindenesetre
elgondolkodtató, hogy mit meg nem lehet tenni velünk, birka
magyarokkal: akár akarom, akár nem, ömlik a tv-ből a sok bank reklámja
folyamatosan, köztük Csányi Úr intézményének humorosnak szánt
személyi kölcsön reklámjai. Mivel számokkal dolgozom, megragadt
bennem a 32% körüli THM érték. Aztán nemrég sokk ért.

A román határ mellett élve a múltkor a határ túloldalán lévő
kisvárosban valahogy betévedtem az ottani OTP (igen, a magyar OTP
ottani bankjának fiókja, ugyanaz a logo, minden) fiókba. Szemben
hatalmas plakát ordít (magyarul): személyi kölcsön, THM 14,85%.
Rákérdeztem, nem jelzálog alapú, adják mindenkinek, nyugdíjasnak,
vállalkozónak, stb...

Érdemes lenne utánajárni, hogy mitől ilyen drága ez nálunk, ha más
országban (ami ráadásul nem jár több száz évvel hazánk előtt a
demokráciában) ez ennyiért megéri a bankoknak, akkor velünk miért
fizettetnek dupla árat? A román OTP honlapon meg lehet nézni (van
magyar nyelvű oldaluk), ott is meg lehet találni ezeket, számomra
kicsit megdöbbentő különbség...
Ja, bónuszként rákérdeztem: a lakossági számlavezetés teljesen
ingyenes bármilyen devizanemben, és nem csak akkor, ha 128 feltételt
teljesítünk, meg a napszél is megfelelően fúj, mint itthon pár
banknál, hanem úgy alapból...
Mindent meg lehet tenni velünk, magyarokkal?

katt. rá

http://www.otpbank.ro/hu/maganszemelyek/hitelek/szemelyi-hitel/

Próbáld ki a kalkulátort is.....

Küldd tovább, hogy mindenki megtudja milyen országban vagy Te
állampolgár!!!!!!!

1996. évi CXII. törvény

a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

VII. RÉSZ

VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Üzletszabályzat

210. § (1) A pénzügyi intézmény pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatásra irányuló szerződést csak írásban vagy minősített elektronikus aláírással ellátott elektronikus okirat formájában köthet. Az írásban kötött szerződés egy eredeti példányát a pénzügyi intézmény köteles az ügyfélnek átadni.

(2) A pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatásra irányuló szerződésben egyértelműen meg kell határozni a kamatot, díjat és minden egyéb költséget vagy feltételt, ideértve a késedelmes teljesítés jogkövetkezményeit és a szerződést biztosító mellékkötelezettségek érvényesítésének módját, következményeit is.

(3) Fogyasztóval kötött kölcsönszerződésben vagy pénzügyi lízingszerződésben az ügyfél számára kedvezőtlenül kizárólag a kamatot, díjat vagy költséget lehet egyoldalúan módosítani. Egyéb feltétel, ideértve az egyoldalú módosításra okot adó körülmények felsorolását is, egyoldalúan nem módosítható az ügyfél számára kedvezőtlenül. Az egyoldalú módosítás jogát a hitelező akkor jogosult gyakorolni, ha a módosításra okot adó objektív körülmények tételes meghatározását a szerződés tartalmazza, valamint a hitelező árazási elveit írásban rögzítette.

(4) Az árazási elveknek tartalmazniuk kell legalább a következőket:

a) valamely kamat, díj vagy költség módosítása a szerződésekben foglalt és az adott kamat, díj vagy költség mértékére ténylegesen hatást gyakorló ok alapján történhet;

b) ha valamely feltétel változása a kamat-, díj- vagy költségelem csökkentését teszi indokolttá, azt is érvényesíteni kell;

c) az adott kamat-, díj- vagy költségelemre kihatással bíró ok-okozati feltételeket együttesen, tényleges hatásuk arányában kell figyelembe venni;

d) díjat vagy költséget évente legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékében lehet emelni.

(5) Az árazási elvek megfelelőségét, valamint az árazási elvek alkalmazásának gyakorlatát a Felügyelet ellenőrzi. Az ellenőrzés során a Felügyelet figyelembe veszi a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény hatálya alá tartozó, a Felügyelet által is elfogadott magatartási kódex rendelkezéseit.

(5a) A fogyasztóval kötött deviza alapú hitel-, vagy kölcsön szerződések esetében a pénzügyi intézmény kizárólag azokat a költségeket és díjakat számíthatja fel devizában, amelyek az adott szerződés teljesítésének és fenntartásának érdekében a deviza forrás megszerzésével közvetlenül kapcsolatban állnak, ide értve a kamat jellegű kezelési költséget és a deviza alapú hitel- vagy kölcsöntartozás mindenkori összegéhez igazodó hitelfedezeti biztosítási szolgáltatással kapcsolatos költséget, amennyiben a hitelintézetet terhelő biztosítási díj is deviza alapú. Nem számolható fel a fogyasztó számára devizában a szerződéskötéssel, a levelezéssel, a kimutatások és igazolások előállításával, az ügyfelek látogatásával, a hitel monitoringgal, a felmondással, a fedezet értékbecslésével és cseréjével, a szerződés módosításával, a nem a deviza alapú hitel- vagy kölcsöntartozás mindenkori összegéhez igazodó hitelfedezeti biztosítási szolgáltatással, továbbá a hitelszerződés ügyintézésével és a kapcsolódó hitelszámla lezárásával kapcsolatos díj és költség.

(6) A (3) bekezdésben meghatározott szerződések esetén kamatot, díjat vagy költséget érintő, egyoldalú, az ügyfél számára kedvezőtlen módosítást - referencia-kamatlábhoz kötött kamatnál a referencia-kamatláb változásából eredő kamatváltozás, valamint az állami kamattámogatással nyújtott lakáskölcsön kivételével - a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább hatvan nappal hirdetményben közzé kell tenni. A módosításról és a módosítást követően várhatóan fizetendő törlesztőrészletről - referencia-kamatlábhoz kötött kamatnál a referencia-kamatláb változásából eredő kamatváltozás, valamint az állami kamattámogatással nyújtott lakáskölcsön kivételével - az érintett ügyfeleket postai úton vagy más, a szerződésben meghatározott tartós adathordozón értesíteni kell. A módosítással kapcsolatos tájékoztatást elektronikus kereskedelmi szolgáltatás nyújtása esetén az ügyfelek számára folyamatosan és könnyen hozzáférhető módon, elektronikus úton is elérhetővé kell tenni.

(7) A (6) bekezdésben meghatározott közvetlen értesítés feladási időpontjának legalább 60 nappal meg kell előznie a módosítás hatálybalépését.

(8) Állami kamattámogatással nyújtott lakáskölcsön esetén kamatot, díjat vagy költséget érintő, egyoldalú, az ügyfél számára kedvezőtlen módosítást a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább 15 nappal hirdetményben közzé kell tenni, elektronikus kereskedelmi szolgáltatás nyújtása esetén az ügyfelek számára folyamatosan és könnyen hozzáférhető módon, elektronikusan is elérhetővé kell tenni.

(9) A (3) bekezdésben meghatározott szerződéseknél a kamat, díj vagy költség ügyfél számára kedvezőtlen egyoldalú módosítása esetén - referencia-kamatlábhoz kötött kamat esetén a referencia-kamatláb változásából eredő kamatváltozás kivételével - az ügyfél a módosítás hatálybalépése előtt - a (10) bekezdésben meghatározott eltéréssel - jogosult a szerződés díjmentes felmondására.

(10) Jelzáloglevéllel finanszírozott kölcsönszerződés esetén - ideértve a jelzálog-hitelintézet által refinanszírozott kölcsönszerződést is a tényleges refinanszírozást követően -, a kamat, díj vagy költség ügyfél számára kedvezőtlen egyoldalú módosítása miatt az ügyfelet megillető felmondáskor a hitelintézet jogosult a lejárat előtti visszafizetéssel járó költségeit érvényesíteni. A kölcsönszerződésnek tartalmaznia kell, hogy a kölcsön jelzáloglevéllel finanszírozott, vagy jelzáloglevéllel kívánják refinanszíroztatni, továbbá ennek jogkövetkezményeit. Jelzálog-hitelintézet által refinanszírozott kölcsönszerződés esetén az ügyfelet legkésőbb a refinanszírozás bekövetkezését követő 30 napon belül feladott értesítővel kell tájékoztatni a refinanszírozás megvalósulásáról.

(11) A (3) bekezdésben nem szabályozott szerződések esetén kamatot, díjat vagy egyéb szerződési feltételt csak akkor lehet egyoldalúan, az ügyfél számára kedvezőtlenül módosítani, ha a szerződés ezt a pénzügyi intézmény számára - külön pontban - egyértelműen meghatározott feltételek, illetve körülmények esetére lehetővé teszi. A szerződés kamatot, díjat érintő - az ügyfél számára kedvezőtlen - módosítását a módosítás hatálybalépését tizenöt nappal megelőzően, hirdetményben közzé kell tenni, elektronikus kereskedelmi szolgáltatás nyújtása esetén az ügyfelek számára folyamatosan és könnyen hozzáférhető módon, elektronikus úton is elérhetővé kell tenni.

(12) Szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével. Az egyes kamat, díj vagy költségelemek szerződésben meghatározott számítási módja egyoldalúan, az ügyfél számára kedvezőtlenül nem módosítható.

(13) Az ügyfél hirdetményben történő tájékoztatása során biztosítani kell, hogy megállapítható legyen, melyik kamat-, díj- vagy költségelem milyen mértékben változik. Az ügyfél számára elérhetővé kell tenni a módosítás okait.

(14) A pénzügyi intézmény az ügyfél számára nem kedvezőtlenül egyoldalúan módosíthatja az ügyféllel kötött szerződés feltételeit.

210/B. § (1) Fogyasztóval, ingatlanon alapított jelzálogjog - ideértve az önálló zálogjogként alapított jelzálogjogot is - fedezete mellett kötött kölcsönszerződésre (a továbbiakban: jelzáloghitel-szerződés) a 210. § (3)-(5), (6)-(7) és (9) bekezdésétől eltérően a (2)-(10) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni.

(2) Jelzáloghitel-szerződés esetén a pénzügyi intézmény a fogyasztó szerződésszerű teljesítése esetén nem számíthat fel a kamaton felül rendszeresen fizetendő kamat jellegű díjat vagy költséget, és a szerződés megkötésekor nem kínálhat korlátozott időtartamra kedvezményes kamatot.

(3) A jelzáloghitel-szerződés megkötésekor a pénzügyi intézménynek - ha jogszabály másként nem rendelkezik - a kamat változását az alábbi módszerek egyikével kell meghatároznia:

a) referencia-kamatlábhoz kötve, vagy

b) a kamat mértéke a kölcsönszerződésben meghatározott 3 éves, 5 éves vagy 10 éves kamatperiódusok alatt rögzített.

(4) A kamaton felül nem rendszeresen fizetendő egyéb díjat, költséget a pénzügyi intézmény már megkötött szerződések vonatkozásában évente legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékében emelheti.

(5) A (3) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben a fogyasztó által fizetendő kamat és a referenciakamat különbségét (a felárat) a pénzügyi intézmény egyoldalúan a fogyasztó számára kedvezőtlenül kizárólag az alábbi esetekben módosíthatja:

a) a fogyasztó egyhavi törlesztőrészlettel 45 napot meghaladó fizetési késedelembe esik, vagy

b) a fogyasztó a fedezetül szolgáló ingatlanra kötött, a pénzügyi intézményre engedményezett vagyonbiztosítást a pénzügyi szolgáltató postai úton vagy más, a szerződésben meghatározott közvetlen módon történő értesítése ellenére legalább két hónapon keresztül nem fizeti.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott feltételek változásának felárra gyakorolt hatását a pénzügyi intézmény belső szabályzatában rögzíti.

(7) A (3) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben a referencia-kamatláb

a) forinthitelnél a 3 havi, a 6 havi vagy a 12 havi BUBOR, vagy a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendeletben meghatározottak szerint az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által havi rendszerességgel közzétett 3 éves vagy 5 éves állampapír átlaghozam,

b) euróhitelnél és euró alapú hitelnél a 3 havi, a 6 havi vagy a 12 havi EURIBOR,

c) svájci frank hitelnél és svájci frank alapú hitelnél a 3 havi, a 6 havi vagy a 12 havi CHF LIBOR.

(8) Referencia-kamatlábhoz kötött jelzáloghitel-szerződés esetén a kamat mértékét a választott referencia-kamatláb futamidejének megfelelő időközönként kell a fordulónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia-kamatlábhoz igazítani.

(9) A (3) bekezdés b) pontjában meghatározott kamatozás esetén az új kamatperiódusokban alkalmazott kamat mértékét annak hatálybalépését megelőzően legalább kilencven nappal hirdetményben közzé kell tenni. A módosításról és a módosítást követően várhatóan fizetendő törlesztőrészletről az érintett ügyfeleket postai úton vagy más, a szerződésben meghatározott közvetlen módon értesíteni kell. A közvetlen értesítés elküldésének legalább 90 nappal meg kell előznie a módosítás hatálybalépését. A módosítással kapcsolatos tájékoztatást elektronikus kereskedelmi szolgáltatás nyújtása esetén az ügyfelek számára folyamatosan és könnyen hozzáférhető módon, elektronikusan is elérhetővé kell tenni.

(10) A (3) bekezdés b) pontjában meghatározott kamatozás esetén az új kamatperiódus kezdetét megelőző kilencven nap alatt - a 210. § (10) bekezdésben meghatározott eltéréssel - az ügyfél jogosult a szerződés díjmentes felmondására. Az ügyfél felmondása hatályát veszti, ha a kamatperiódus végéig a felmondással érintett szerződésből eredő tartozás teljes összegét a hitelező részére nem fizeti meg.

XXXII. Fejezet

Átmeneti és záró rendelkezések

Átmeneti rendelkezések

234/H. § (1) A kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény 4. §-ával megállapított 210/B. § rendelkezéseit a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni.

(2) A 2012. április 1. előtt fogyasztóval kötött egy évnél hosszabb hátralévő futamidejű jelzálog-hitelszerződés esetében - ha az nem felel meg a kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény 4. §-ával megállapított 210/B. § rendelkezéseinek - a fogyasztó 2012. augusztus 31-ig egy alkalommal kérheti a szerződés - számára hozzáférhetővé tett feltételeknek megfelelő - módosítását, újrakötését vagy kiváltását, hogy az megfeleljen a kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény 4. §-ával megállapított 210/B. § rendelkezéseinek azzal, hogy az új hitel

a) forinthitel, ha az eredeti hitel forinthitel,

b) euróhitel, euró alapú hitel vagy forinthitel lehet, ha az eredeti hitel euró alapú hitel, euróhitel vagy más - a c) pontban meg nem határozott - devizahitel,

c) svájci frank hitel, svájci frank alapú hitel, euróhitel, euró alapú hitel vagy forinthitel lehet, ha az eredeti hitel svájci frank hitel vagy svájci frank alapú hitel.

(3) A már fennálló jelzáloghitel szerződés a (2) bekezdés szabályai szerinti módosítására, újrakötésére vagy kiváltására az a fogyasztó jogosult, aki az átalakításra vonatkozó írásbeli kérelme benyújtását követő 60 napon belül a jelzálog-hitelszerződés módosításához, újrakötéséhez vagy kiváltásához szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény számára hiánytalanul benyújtja.

(4) A (2) bekezdés szerinti jelzáloghitel-szerződéssel rendelkező fogyasztó módosításra, vagy újrakötésre vonatkozó igénybejelentését a követeléssel rendelkező pénzügyi intézmény nem utasíthatja el és a szerződés módosításáért, újrakötéséért vagy annak kiváltásával kapcsolatos előtörlesztéséért díjat, költséget, jutalékot nem számíthat fel.

(5) A szerződés (2) bekezdésben meghatározott módosításának, újrakötésének vagy a kiváltásának és az ehhez kapcsolódó egyéb pénzügyi szolgáltatásoknak a közvetítésére, valamint egyéb közreműködői feladatok ellátására, továbbá egyéb együttműködés részeként történő részvételre közvetítő nem jogosult akkor sem, ha a váltás más szolgáltatások értékesítése részeként vagy ehhez kapcsolódóan történik.

 

süti beállítások módosítása