Amióta a világ a világ, azóta az a divat, hogy nem valami mellett, hanem valami ellen lehet a legnagyobb tábort létrehozni.

A zsidók kiabálják tele a világot, hogy Te mekkora rasszista vagy s közben minden eszközzel harcolnak ellened is, mert nem vagy zsidó.

A zsidóknak a feszültségkeltés lételeme, mert abból élhet meg jól, azzal tud lelkiismeret furdalást okozni, ha nem is neked, de a gyerekeidnek igen, mert addig mondja, amíg el nem hiszik. Ha mégsem megy olyan könnyedén, akkor holokauszt tantárggyal már talán egyszerűbb lesz elhitetni, amiről maguk sincsenek meggyőződve.

Képesek akár a feszültség keltés kedvéért maguk üzemeltetni olyan uszító websitéket, ahol magukat szidják, de nagyon jó információkkal teszik, mert maguk írják a forgatókönyveket és a cikkeket is.

Lásd a kuruinfot. Nem lehet megszüntetni :-). Vajon miért nem lehet? Nem lehet, mert akkor nem tudnának feszültséget teremteni, amiből bebizonyíthatnák, hogy lám-lám van rasszizmus, nézzétek meg, hogy utálják a zsidókat. Zsidók össze kell továbbra is fognunk! Ha nem fogunk össze, akkor lesz egy 2. hitler!

Igen lesz, mert ha csillapodna a feszültség, akkor kreálunk még egyszer egy hitlert, aki bevisz benneteket a táborba. Szóval ez a feszültség keltés jól működik a világban.

Hát kérem, aki ennek bedől, annak úgy kell.

Indulj ki a saját érzésedből.

Az szerint cselekedj.

Admin

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/557029_460961240589308_839405639_n.jpg

Kegyetlen rablók támadtak egy Jánoshalmán élő német házaspárra. A férfit megverték, a nőt meg is erőszakolta az egyik férfi.
Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen. A brutális elkövetők közül ketten őrizetbe kerültek, harmadik társukat még keresik – tájékoztatott a szerdai bűnesetről péntek reggel Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Zoom
Tegye fel a kezét, aki meglepődött az elkövető(k) származásán!
Július 18-án (szerdán) éjszaka ismeretlen tettesek Jánoshalma külterületén egy német házaspár tanyájánál a hazaérkező 57 éves férfit azzal az ürüggyel állították meg a kapuban, hogy cigarettát kérjenek tőle. A férfi jelezte, hogy nem dohányzik, erre már a nála lévő pénzt követelték, majd azonnal ütlegelni kezdték. A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthon tartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, lefogta és erőszakkal közösült vele.
A megvert német férfi arccsonttörést szenvedett, mindketten sérüléseikkel kórházba kerültek. A három ismeretlen férfi a tanyából készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vitt el. Az anyagi kár közel 500 ezer forint. A rendőrséget a sértett házaspár szomszédja értesítette, a helyszínen hagyott nyomok alapján, valamint az adatgyűjtés eredményeként a járőrök Jánoshalma külterületén egy hátrahagyott kocsit találtak, amelynek típusa megegyezett a bűncselekmény helyszínének közelében látott autóéval. A széleskörű adatgyűjtés sikerrel járt, hiszen a kiskunhalasi rendőröknek sikerült beazonosítani azokat a személyeket, akik ezt az autót használták. A három elkövető közül csütörtök reggelre sikerült elfogni kettőt, egy 37 és egy 21 éves férfit, apát és fiát.
A két gyanúsított közül a fiatalabb férfi beismerő vallomást tett, megjelölve harmadik társukat egy szintén jánoshalmi, 31 éves férfit, aki önként adta fel magát. Az elfogott gyanúsítottakat a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.
Olvasónk kiegészítése
Jánoshalmán dolgozom. A házaspárt cigányok verték és erőszakolták meg. Mi sem bizonyítja jobban, mint a 37 éves apa, meg a 21 éves fia.
Hihetetlen hogy mennyi cigány van a városban. Létszámuk drasztikus emelkedésében az is közrejátszik, hogy a környék városai úgy próbálnak megszabadulni tőlük, hogy olcsón - főleg akik közüzemi díjjal tartoznak - megvásárolják, ha tehetik a lakásaikat, és vesznek a környező településeken nekik másikat olcsóbban, komfort nélkülieket.
Kiskunhalas az elmúlt években is ezt csinálta. Vagy tíz családról tudok, akik oda költöztek emiatt... Az egyik legfertőzöttebb szutyok lett ez a város.
(Kuruc.info - Baon)
Frissítés: A Hírhatár cikke és képei a cigányokról
Különleges biztonsági intézkedések közepette szervezték meg a Kiskunhalasi Városi Bíróságon a Jánoshalmán csoportosan elkövetett rablás és nemi erőszak két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Újságírók nem léphettek az épületbe. Az apát gyanúsítják azzal, hogy megerőszakolta a német nőt, a fia pedig részt vett a rablásban.
A három cigány a férfit megverte, a feleségét pedig egyikük megerőszakolta. A rendőrök néhány órán belül elfogtak a három tettes közül kettőt. Őket vitték ma (július 20-án) a kiskunhalasi nyomozási bíró elé a rendőrök. Arról kellett dönteni, hogy harminc napra előzetes letartóztatásba kerüljenek.
Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője indokolta meg, miért volt szükség a kényszerintézkedés kezdeményezésére:
- A K. Ferenc és társai ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt az őrizetben lévő id. K. Ferenc és ifj. K. Ferenc gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő bűnügyben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség tett indítványt. A városi ügyészség álláspontja szerint mind a csoportosan elkövetett rablás bűntettének, mind az erőszakos közösülés bűntettének megalapozott gyanúja fennáll. A gyanúsítottakkal közölt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, ezért tartani lehet attól, hogy megszöknének. Mindezeken kívül a gyanúsítottak előéletét tekintve attól is tartani kell, hogy újabb bűncselekményeket követnének el szabadlábon hagyásuk esetén.
A szóvivő nem mondta el, de a Kecskeméti Hírhatár biztos forrásból tudni véli, hogy mit kell érteni a „gyanúsítottak előéletén”. Idős K. Ferencet Somogyban emberölés kísérlete miatt ítélték el korábban. A büntetéséből tavaly ősszel feltételesen szabadult.
A két férfi előzetes letartóztatásának elrendelését követően a jánoshalmi rendőrségen azután pénteken (július 20-án) feladta magát a bűncselekmény harmadik gyanúsítottja. Erről dr. Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője adott tájékoztatást:
- Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen, akik közül kettőt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rendőrei néhány óra alatt elfogtak – mondta a főhadnagy. - A brutális elkövetők közül ketten már tegnap őrizetbe kerültek, ma pedig a nyomozási bíró elrendelte az előzetes letartóztatásukat. A harmadik társukat elfogató parancs kibocsátása mellett kereste a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Ma délután azonban a 31 éves jánoshalmi férfi jelentkezett a rendőrségen, feladta magát. Őrizetbe került.
Nyíkos Tamás beszámolt nyomozás részleteiről is:
- Segítette a nyomozást a szomszéd által tett gyors bejelentés. Valamennyi járőrautót a térségbe küldtük, és sikerült megállapítaniuk a rendőrkollégáknak, hogy a támadás időpontjában, egy régebbi típusú Volkswagen személyautó közlekedett abban a térségben. Ezt a Volkswagent azután még éjszaka megtaláltuk egy dűlőúton, de akkor már nem ült benne senki. A kocsi közelében rögzített lábnyomok viszont azonosak voltak a támadás helyszínén rögzítettekkel. Ez újabb lendületet adott a kutatáshoz.
Csütörtök kora reggelre már tudták a rendőrök, hogy ki használta a kocsit. A 37 esztendős K. Ferencet, és 21 éves fiát ifjú K. Ferencet ezért állították elő. Nagyobb mennyiségű eurót találtak náluk, de a jánoshalmi tanyáról elvitt műszaki cikkek nincsenek még meg. A fiatalabb férfi beismerő vallomást tett, és megnevezte harmadik, akkor még szökésben lévő tettestársukat.
A Kecskeméti Hírhatár kiment a bűncselekmény helyszínére, a Jánoshalmáról Hajós felé vezető útra is, ahol a rendőrségi bejelentést tevő férfi, Koszorús Zoltán tájékoztatta a portált:
- Arra figyeltem fel szerdán este, 23 óra körül, hogy kétségbeesetten üvöltözött a német férfi. "Policáj, hilfe, policáj", és könyörgött, hogy hívjunk telefonon rendőröket. A német férfi arca össze volt verve, élettársa pedig már csak a rendőrök érkezését követően jött ki zokogva, sokkos állapotban a házukból.
A 48 esztendős Sabina és élettársa, az 57 éves Volker hat évvel ezelőtt vásárolták meg Jánoshalma közelében, egy külterületi tanyasoron a házat. Évente három-négy alkalommal utaztak ide: elsősorban a vallási ünnepekhez kötődően. Többnyire húsvétkor, pünkösdkor, karácsonykor töltöttek Jánoshalmán egy-két hetet. Most a múlt hét végén érkeztek, és a jövő hét végén utaztak volna haza. Álmukban sem gondolták azonban, hogy életük legborzalmasabb éjszakája vár majd rájuk, csütörtökre virradóan.
A férfit és a nőt ma kihallgatták a kiskunhalasi rendőrségen. Hétfőn pedig a nyomozási bíró előtt ismétlik majd meg a vallomásukat. Azért van erre szükség, mert ebben az esetben már nem kell a bírósági tárgyalásra Magyarországra utazniuk. Úgy tudni, ez nem is áll a szándékukban, szent elhatározásuk, hogy nem lépnek többé magyar földre. Elhatározásuk akkor sem változott, amikor a két német sérültet ápoló kiskunhalasi kórház igazgatója személyesen kért bocsánatot Sabinától és Volkertől Magyarország nevében az átélt borzalmakért.

Fohászkodtam, hogy ne legyen cigány a tettes.
 
Fohászkodtam - kedves cigány kollégáim miatt, van közöttük riporter, biztonsági ember, takarító. Naponta találkozom velük, tisztelem őket, s borzalmas még belegondolni is, hogy Bándy Kata kiontott vére rájuk is fröccsenhet.
 
Péntek László a gyilkos. És cigány.
 
Azért kell mindenképpen kimondanunk ezt, mert mások majd el akarják hallgatni. És minden hallgatás azok malmára hajtja a vizet, akik polgárháborút akarnak.
 
Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata. Nem holmi Csikatilo, az "X polgártárs", nem Hasfelmetsző Jack, nem. Péntek László egy munkanélküli cigány csupán, akinek van nője, aki középső ujját felemelve pózol a saját Facebook oldalán - akiről egyetlen mondandó üvölt a fényképeit nézegetve: "Itt vagyok, cigány vagyok, tehettek nekem egy szívességet!"
 
Valahogy ez szokott üvölteni ezekről.
 
Ilyen arckifejezéssel, ilyen metakommunikációval szoktak ácsorogni utcákon, aluljáróban, falvak kellős közepén. Ilyen pofát vágnak, miközben ütnek, rabolnak, ölnek. Odafönt a Zemplén egyik kicsi falujában mesélte nekem egy öregasszony: rendszeresen arra ébred éjszaka, hogy a cigányok bent vannak a konyhájában, szedik össze és viszik, ami mozdítható. Kicsike élelmet, még megmaradt, ócska, de azért használható háztartási eszközöket. - Tudja, olyankor összehúzom magam az ágyban. Ha csendben vagyok, talán az életem megmarad.
 
Ezt mesélte az öregasszony.
 
Nem tettem bele a filmembe, mert féltem attól, mi lesz, ha mindez megjelenik. Féltettem az ott maradó öregasszonyt, s féltem a "jogvédők" hisztériájától. Ha úgy tetszik, hát hazudtam, mert elhallgattam a valóság egy apró, ám annál jellemzőbb és iszonyatosabb részletét. Hiszen gyűjtöttem már parazsat a fejemre, éppen eleget. Meghurcoltak a Cozma-gyilkosság után írt cikkem miatt, meghurcoltak tévéműsoraim miatt, s egy idő után belefárad ám az ember.
 
Belefáradtam.
 
Ezért nem mutattam be azt sem, ahogy a Bódva völgyének egyik falujában az a legnagyobb problémája a cigányoknak, hogy leszedték a templomtoronyba vivő falépcsőt, most meg nem tudnak felmenni, hogy ellopják a harangot.
 
Nem mutattam be, pedig ez is Magyarország.
 
Ezen a Magyarországon emberek százezreinek, sőt, millióinak meghatározó élménye, hogy a velük együtt élő cigányok meglopják, megverik, megalázzák, megölik őket.
 
Ezzel pedig most már szembe kell nézni. Őszintén, és kertelés nélkül.
 
Mindenféle ostoba, hazug, álszent "jogvédelem" és felelősség elhárítás nélkül. Mert az senkinek sem jó. Az csak árt. Árt a többségnek, és leginkább a cigányok velünk élő és tisztességes részének árt.
 
Cozma meggyilkolása és két társának megnyomorítása után Mohácsi Viktória azt bírta mondani, hogy egy szokványos kocsmai verekedésről van szó, és Cozma provokálta a cigányokat. Mohácsi Viktória többet ártott ezzel a két mondatával a saját fajtájának, mint amennyit akárhány gárdista ártani tudna.
 
Most nagyon nem kellene megszólalnia egyik "jogvédőnek" sem, kiderítve, hogy igazából Bándy Kata tehet a sorsáról. Miképpen nagyon nem kellene megszólalniuk azoknak sem, akik ilyenkor az "irtsunk ki minden cigányt" jelszóban látják a megoldást.
 
De mondani mégis muszáj valamit. Mert nem nézhetünk félre illedelmesen, fintorogva, mintha kutyapiszkot fedeztünk volna fel a bálteremben.
 
Mindenekelőtt meg kellene szólalniuk a cigányoknak. Ideje lenne a bocsánatkérésnek, ideje lenne a szembenézésnek önmagukkal. A nyomor, a szegénység, a kilátástalanság ugyanis nem mentség semmire. Ha majd mentség lesz, akkor eljött a Mad Max világa. És akkor majd tényleg nem kell semmit sem mondani. Akkor elég lesz lőni.
 
Mentősöket, tanárokat verni, mindent ellopni, öregasszonyokat kirabolni és agyonverni, felfegyverkezve diszkóba menni, ott mindenkibe belekötni, majd ölni, a haldokló segítségére sietőket megszúrni, fejbe rúgni - és igen: Bándy Katát megkínozni, megerőszakolni, kirabolni és megölni, csak azért, mert "gádzsi", s mert éppen arra járt: ez nem tolerálható. Ha a cigány közösség nem lel valami megoldást, hogy kiirtsa ezt a mentalitást saját fajtájából, akkor ki kell mondani:
 
lehetetlen velük együtt élni.
 
Ez a tét most.
 
S nem mellesleg mondjuk ki bátran: hiába uszítanak idióta gazemberek a rendőrség ellen, a rendőrök az utóbbi időben kiváló munkát végeztek. A maffiózók, korrupt rendőrök letartóztatásával mintha elindult volna a rendteremtés abban az "államgépben", ami Gyurcsányék és a szocialisták nyolc éve alatt fertelmes bűzt árasztva szétrohadt. Az pedig, hogy Bándy Kata gyilkosa egy hét alatt rendőrkézre került, szintúgy nagyon rendben van.
 
Amúgy pedig nincsen rendben semmi sem.
 
Ideje, hogy a Csak a szél című propagandafilm után elkészüljön a Csak a csend című mű is. Falvaink ágyban rettegő, néma öregasszonyairól. És az űrről, amit Bándy Kata és meggyilkolt, meggyalázott társai hagytak maguk után.
 
Ideje az őszinte szónak. Mert gyűlnek a viharfelhők, honfitársaim, cigányok és magyarok, akik félitek a Jóistent.
 
Bayer Zsolt

Egy kicsit hozzáírok utóiratként bár ettől erősebb szavakat mondatokat nem is érdemes írni, de pár gondolatébresztő mondanivalóm azért csak van.

Az ottani cigányok erősen féltek a magyar szélsőségesektől, féltek, hogy majd ez és az megy és elégtételt vesz rajtuk, ártatlanokon. Ezt a médiákban derekasan le is adták, ami szerintem megint csak őket erősítette.

Megállapításom ezzel kapcsolatban, hogy a NÉPHARAG az nem egyenlő a szélsőségesekkel! A népharag az az elégedetlen embereket jellemzi valami ellen. Persze vagyunk annyira jámborak, hogy keresztények vagyunk és Istent féljük, de bennünk is van önvédelmi képesség. Hisz tegnap Bándy Kata, holnap egy másik "gádzsi" aki szintén magyar. Olyanokat ölnek meg, akikből élnek, akik betömik ezeknek a pofáját demokratikus kereteken belül, és ők erre még szívják pofátlanul a vérünket. Kezd a harag eluralkodni rajtam? Úgy gondolja a demokráciákat működtetők,hogy csak rajtam? Na ezeket kell kordában tartania a jogvédőknek, akiknek nincs lányuk?! Nincsenek sportoló fiúk?! Nincs volt tanítójuk?! Nincs öreg szüleik?!

Nem buktam ki és nem vesztettem el a fejem, de.....nem előítélettel vagyok a büdös cigányokkal, hanem utóitélettel. Megélve nyilatkozhat most már a magyar nemzet minden fia és lánya, minden apa és anya, csak a politikusokat lehet megtéveszteni?

Köszönettel: Az Admin

Bándy Kata emlékére…

 

Szeretnek, és ettől oly boldog vagyok,

hisz én is viszontszeretem őket.

Érintenek s ettől oly boldog vagyok,

mert én is megérinthetem őket.

Élhetek, és élhetnek velem,

szólva egymáshoz érzem az örömet.

 

Hideg van.

Már nem fázom.

Sötét van.

Már nem látok.

Fekszem.

Már nem élek.

 

Fenn vagyok s nézem a sok szomorú embert,

együtt voltunk, hé, miért keseregsz?

Hiányzom? Nekem már nem hiányzik senki,

hisz az Úr társaságában lehetek.

 

Mi történt….igen, sajnos megtörtént,

utolsó perceimben nem voltam boldog.

Szólt hozzám valaki, megrettentem, félni kezdtem,

majd siettem, s valaki megérintett.

Fájt az érintése, fájt minden, nem örültem, hogy élek,

egy kézpár szorította nyakam, s lassan kiszálltam magamból.

 

Ott hagytam testem, magamat sem értve, szálltam felfelé,

kerestetek, megtaláltatok, de az már nem én voltam.

Aki elvette földi énem, nem ismertem, de miért is tette?

Miért nem lehetett testem élhető tovább s a lelkemmel?

Te döntötted el, hogy éljek vagy haljak?

Büszke vagy magadra, és emberinek érzed tetted?

Isten döntött sorsom felől, most nézem Őt, és biztonságban vagyok.

 

Isten bocsásd meg az ellenem vétkezőknek,

bocsásd meg vétkeimet.

ne vígy minket a kísértésbe,

de szabadítsd meg az embert az embertelentől, magától a gonosztól,

mert Tiéd az Ország a Hatalom és a Dicsőség, Ámen.

Vén bolond...

2012.07.21. 18:08

Amikor egy idős férfi meghalt egy ausztrál idősek otthonának geriátriai osztályán, akkor azt hitték, hogy nem hagyott hátra semmilyen értéket. Később, amikor a nővérek átnézték csekély értékeit, akkor találták a következő verset. Igényes, és tartalmas vers, a személyzetet annyira lenyűgözte, hogy sok másolatot készítettek belőle, és szétosztották azokat a nővérek között.
Az egyik nővér elvitte a másolatot Melbourne-be.

Az idős férfi egyetlen hagyatéka az utókornak azóta megjelent magazinok karácsonyi kiadásában országszerte, továbbá mentálhigiénével foglalkozó újságokban is. Egy képes prezentáció is megjelent, aminek az alapja ez az egyszerű, de szókimondó vers volt.

És ez az idős férfi, aki semmit nem hagyott hátra a világnak, a szerzője ennek a névtelen versnek, ami bejárta az egész internetet.

”Vén bolond…
Mit láttok nővérek? Mit láttok?
Mire gondoltok, amikor rám néztek?
Egy vén bolond, aki nem túl bölcs,
Bizonytalan magatartással, távolba tekintő szemekkel?
Aki kiköpi az ételét, és nem reagál semmit.
Amikor hangosan mondod…”Azt kívánom, bárcsak megpróbálnád”
Aki úgy tűnik, nem vesz tudomást arról, amit csinálsz.
És mindig elhagyja a zokniját vagy cipőjét?
Aki vagy ellenáll, vagy nem, de engedi, hogy azt tedd, amit akarsz.
Fürdetéssel és etetéssel kitölteni a hosszú napot?
Ez az, amit gondolsz? Ez az, amit látsz?
Akkor nyisd ki a szemed, nővér, mert nem nézel rám.
Elmondom, hogy ki vagyok, miközben nyugodtan ücsörgök.
Miközben engedelmeskedek a parancsodnak, miközben a te akaratod szerint eszem.
Egy tíz éves kisgyerek vagyok, anyával és apával.
Fivérek és nővérek, akik szeretik egymást.
Egy fiatal, 16 éves srác, szárnyakkal a lábain.
Álmodozik arról, hogy hamarosan találkozik a szerelmével.
Egy legény, ki hamarosan húsz, nagyot ugrik a szívem.
Visszaemlékezve a fogadalmakra, amiket ígértem, hogy betartok.
Most, huszonöt évesen, önmagam fiatalságában.
Kinek van szüksége rám, hogy vezessem, és biztosítsak neki egy boldog otthont?
Egy harmincas férfi, a fiatal énem gyorsan felnőtt.
Egymáshoz kötözve, az idők végezetéig.
Negyven évesen, a fiatal fiaim már felnőttek, és elmentek.
De mellettem az asszonyom láthatja, hogy nem gyászolok.
Ötven évesen, még egyszer babák játszadoznak a térdem körül.
Ismét ismerünk gyerekeket, a szerelmem és én.
Sötét napok vannak felettem, a feleségem meghalt.
A jövőre tekintek, beleborzongok a félelembe.
A fiatalságom egyre távolodik, önmaga fiatalságában.
És visszagondolok ezekre az évekre és a szerelemre, amit ismertem.
Egy idős férfi vagyok most, és a természet kegyetlen.
Tréfa tárgya, hogy a vén korút bolondnak állítják be.
A test elporlad, a méltóság és az erő eltávozik.
Most csak egy kő van, amiben egyszer még szív volt.
De az idős tetemen belül, még mindig ott él egy fiatal férfi.
Most és újra, a szétvert szívem újra dagad.
Emlékszem az örömökre, emlékszem a fájdalomra.
És szeretem és élem az életem újra.
Emlékszem az évekre, mind olyan rövid volt, és hamar elteltek.
És elfogadom a csúf igazságot, hogy semmi sem örök.
Emberek, nyissátok ki szemeitek, nyissátok ki, és lássatok.
Ne egy vén bolondot.
Nézzetek közelebb, lássatok meg engem!”

Emlékezz erre a versre, amikor legközelebb találkozol egy idős emberrel, akit arrébb löknél anélkül, hogy észrevennéd a fiatal lelket benne…
Egy napon mindannyian ott leszünk mi is.

Kérlek, oszd meg ezt a verset.
A világ legszebb és legjobb dolgai láthatatlanok, és kézzel foghatatlanok.
A szív által kell ezeket érzékelni.

Made me think - Cranky Old Man Poem


Although I doubt the actual origin of the poem as outlined below, it's still something that made me think. I actually recall thinking on my 25th birthday, dang "I'm a quarter-century old". Well, I stopped counting at the "half-century" mark but think time still marches on.

When an old man died in the geriatric ward of a nursing home in an Australian country town, it was believed that he had nothing left of any value. Later, when the nurses were going through his meagre possessions, They found this poem. Its quality and content so impressed the staff that copies were made and distributed to every nurse in the hospital.
One nurse took her copy to Melbourne .. The old man's sole bequest to posterity has since appeared in the Christmas editions of magazines around the country and appearing in mags for Mental Health. A slide presentation has also been made based on his simple, but eloquent, poem.
And this old man, with nothing left to give to the world, is now the author of this 'anonymous' poem winging across the Internet.



Cranky Old Man.....
What do you see nurses? . . .. . .What do you see?
What are you thinking .. . when you're looking at me?
A cranky old man, . . . . . .not very wise,
Uncertain of habit .. . . . . . . .. with faraway eyes?
Who dribbles his food .. . ... . . and makes no reply.
When you say in a loud voice . .'I do wish you'd try!'
Who seems not to notice . . .the things that you do.
And forever is losing . . . . . .. . . A sock or shoe?
Who, resisting or not . . . ... lets you do as you will,
With bathing and feeding . . . .The long day to fill?
Is that what you're thinking?. .Is that what you see?
Then open your eyes, nurse .you're not looking at me.
I'll tell you who I am . . . . .. As I sit here so still,
As I do at your bidding, .. . . . as I eat at your will.
I'm a small child of Ten . .with a father and mother,
Brothers and sisters .. . . .. . who love one another
A young boy of Sixteen . . . .. with wings on his feet
Dreaming that soon now . . .. . . a lover he'll meet.
A groom soon at Twenty . . . ..my heart gives a leap.
Remembering, the vows .. .. .that I promised to keep.
At Twenty-Five, now . . . . .I have young of my own.
Who need me to guide . . . And a secure happy home.
A man of Thirty . .. . . . . My young now grown fast,
Bound to each other . . .. With ties that should last.
At Forty, my young sons .. .have grown and are gone,
But my woman is beside me . . to see I don't mourn.
At Fifty, once more, .. ...Babies play 'round my knee,
Again, we know children . . . . My loved one and me.
Dark days are upon me . . . . My wife is now dead.
I look at the future ... . . . . I shudder with dread.
For my young are all rearing .. . . young of their own.
And I think of the years . . . And the love that I've known.
I'm now an old man . . . . . . .. and nature is cruel.
It's jest to make old age . . . . . . . look like a fool.
The body, it crumbles .. .. . grace and vigour, depart.
There is now a stone . . . where I once had a heart.
But inside this old carcass . A young man still dwells,
And now and again . . . . . my battered heart swells
I remember the joys . . . . .. . I remember the pain.
And I'm loving and living . . . . . . . life over again.
I think of the years, all too few . . .. gone too fast.
And accept the stark fact . . . that nothing can last.
So open your eyes, people .. . . . .. . . open and see.
Not a cranky old man .
Look closer . . . . see .. .. . .. .... . ME!!


Remember this poem when you next meet an older person who you might brush aside without looking at the young soul within ... . . .
we will all, one day, be there, too!



Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!
Ne ámítsuk magunkat!
- Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli.
- Aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal.
- Aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát"
kapja, bármennyire tiltakozik is.
- Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a
mikroorganizmusok "izzadmánya".
Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá
szerveződött maffia, az íz-ipar, s laboratóriumokban előállított
(titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket.
Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem
azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő
ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő
keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült
fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem
fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot
varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból
őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból
péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból
műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat
(pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret
sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a
grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a
filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet
mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már
a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak
"folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc
alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes
hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuper-egészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz
két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot
is.


A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától
hozzászokott a víz, szén-dioxid, karamell, foszforsav, citromsav,
nátriumbenzoát, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele),
annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát
"maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint
Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a
kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és
aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszer-adalékot forgalmaznak (köztük hétezer
aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek
összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre
allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari
termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az
ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja.
Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a
táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad
megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti
ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű
pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr
és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze
két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket
manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész
életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek
már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek
eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát
végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet
fantázia dolga."
Már akinek!

Ne feledd, AZZÁ LESZEL AMIT ESZEL!
Ki-ki vonja le a tanulságot, és TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!

Magyar termék? - csak azt hiszed!...

Nesze neked "magyar" áru! Csak hogy a kételkedők is tisztán lássák a politikát.
Néhány "magyar" termék:
- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)
- Sága (angol tulajdon)
- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdon)ak
- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdon
- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)
- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)
- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)
- Kalifa (arab tulajdon)
- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)
- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)
- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)
- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)
- Theodora (a svájci Nestle tulajdona)
- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)
- BB bor és pezsgő (Henkell)
- Delikát8 (Unilever)
- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)
- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)
- Tomi (Henkel)
- Amodent (Unilever)
- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)
- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona 2011 tavaszán a termékeiket Ferenc József arcképén kokárdával reklámozva.)
- Debreceni, Csaba Hús, Sole Meat (Penta csoport)
- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona)

Ezek a márkák nem csak hogy külföldi kézben vannak, de a tulajdonosaik nagy többsége - néhánynál jeleztük is - nem itthon, hanem külföldön állítja, állíttatja elő termékeit.

Sziasztok!

Én is továbbküldöm, mert a nyugdíjas levelével egyetértek.

DE:

Szerintem az ellenzéki pártoknak fel kellene vetni, hogy a parlament vegye napirendre: a külföldi magyarok csak akkor lehetnek választópolgárok Magyarországon, ha a két választás közötti négy év alatt minden évben befizetik a magyar költségvetésbe az éves átlagkeresetre jutó szja-t, a 16 %-ot!

Igazolást ad róla a NAV. Ez a minimum! Ne a más farkával verjék a csalánt!

Most olvastam a Világgazdaság online-ban, hogy a magyarországi átlagkereset 210.000 forintra nőtt 2011-ben (vg.hu/gazdasag/makrogazdasag). Tehát a 16%-os szja 2011-ben havi 33.600 Ft, ami évi 413.200 Ft. Ezzel számolva négy évre 1.612.800 Ft fizetendő be. De az átlagkereset még nőhet is minden évben! Ha sokan akarnak szavazni, akkor milliárdok jöhetnek be. És nem kell a tranzakciós illeték, meg a biztosítási adó, meg a mobiltelefon adó, meg sárgacsekk adó!

És ha az igen gazdagokat is (persze a képviselő urak magukat is) megadóztatják a korábbi 2. adókulccsal, a 32 %-os szja-val, akkor nem lesz gond a magyar költségvetéssel!

A jövedelemadót eleve levonták. Más lenne a helyzet, ha a nyugdíjaink alapja a bruttó jövedelmünk lett volna. Akkor jogos lenne a nyugdíjaink után is jövedelemadót fizetni, de akkor az állam rosszul járt volna, mert a bruttó nyugdíjunk eleve alacsonyabb jövedelmi kategóriába sorolt volna bennünket.

A lényeg az, hogy a nyugdíjaink összegét azóta is csökkentik a virtuális jövedelemadóval. Már csak ezért sem igaz, hogy a nyugdíjas nem adózik a JÖVEDELME után is és nem "csak" a fogyasztása után.

Most, a tranzakciós adó bevezetésével a nyugdíjak folyósítása is adóköteles akár bankba utalják, akár kézbesíti a postás.

No és akkor olvassátok a nyugdíjas barátunk írását, amint következik

Egy  nyugdíjas levele következik

  Tisztelt "politizáló elit"!

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!

Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?

A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

 Nyugdíjas Barátaim!

 Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as, 70-es, 80-as években:

- az úthálózat, járdaépítés,

- villamoshálózat, a

- vízvezeték- és csatornahálózat, a

- telefon- és a

- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

 Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását).

 Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők a mai nyugdíjasok.

Ez ma az a korosztály, aki nyugdíjból él.  Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.   Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.

A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra.  Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

Valójában:

Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.

Ezt a hazugságot

Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog visszakapni, hiszen meg sem  éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét.  Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről?  Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, a mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió  Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor  27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizet be az államnak. Ha saját  lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha  kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van  kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom!

Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.  .

Egy nyugdíjas

süti beállítások módosítása