EU - ha .......ha

2012.04.28. 16:20

Nem dolgozni kéne, hanem politizálni...Jóó

 

 

 

Fát loptál a Ferkóval?

 

Iszik vagy vezet.....

2012.04.28. 15:51

Most már kezdjük érteni a politikusokat mozgató erőknek szándékait.

 

 

Beindították a panel programot és hurrá lett. Majd a közös költség 3 havi elmaradása jogot biztosít arra, hogy kilakoltassák a nem fizető adóst, mert adóssága keletkezett. Igaz, hogy menet közben a panelprogram pénzbe került annak a szerencsétlennek, aki még vasárnap úgy tudta, hogy hétfőn számítanak a munkájára, biztos volt abban, hogy fizetni tudja vállalt kötelezettségeit, de ez a munkahelyére érve, már szerte foszlott, hisz kirúgták vagy felmondtak neki, teljesen mindegy, hogy minek becézzük azt, hogy mehet majd a panelprogramos házából a híd alá.

Törvénnyel szedik ki a pénzt, kötelezőszerűen a lakókból, és ha 3 hónappal elmaradt, mert bedőlt a bankok álságos trükkjeinek, akkor így járt.....és megint dörzsöli a kezét valaki és valakik.

Ha nem megy ki a lakásból? Kirakják széles vállú emberekkel!

Ha meg 3001.-ként lesz öngyilkos, akkor az jó,mert egy gonddal kevesebb.

Orbán Viktor kormányzása egyenlőre 3000 ember halálát okozta. Gazdasági öngyilkos embereket nevel kis azzal, hogy kényszervállalkozásba hajtja, és a rendőrséggel kicsináltatja az embereket a közutakon vagy így vagy úgy, hogy az egészségügyi doboz van nincs, ha nincs, akkor 50.000 Ft bünti az Orbán Csomag meg telik az eltartóinak gyűjti a pénzt.

Ha meg valami oknál fogva még tud adózni, akkor a NAV-ot szabadítja rá a KKV-ra. Orbán Viktor megfelel a saját nemzeti választóinak akár úgy is, hogy tarsolyos hülyének nevezi őket, akik hagyományőrzők és valóban tarsolyt hordanak.

Szóval megy a nemzeti parasztvakítás piros-fehér-zöld háttérrel.

Választások? Vajon miért kell annyi választójogot adni minden kint rekedt Magyarnak?! A hiányzó tömeget aki átszavaz a JOBBIK-ra vagy az LMP-re azt pótolni tudhassa.

 

Orbán Viktor valójában mit szeretne? Nem tudom a tisztes szándékát fellelni, de azt tudom, hogy engem is ki akar nyíratni családommal együtt. Ja én vagyok e Magyarország is egyben?!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok........

 

Orbán: Kína segíthet kiásni Európát az adóssághalmok alól

kategória: Hazai
2012 április 26, csütörtök - 16:31 | szerző: mti
Címkék: orbán viktor, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Európát adóssághalmok alól kell kiásni, s ebben olyan szövetségesekre van szüksége, mint Kína - mondta a magyar miniszterelnök Varsóban.

Orbán Viktor és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos a kínai és a közép- és kelet-európai kormányfők kerekasztal-beszélgetésén vett részt a lengyel fővárosban. A gazdasági témájú csúcstalálkozót Ven Csia-pao kínai miniszterelnök európai körútjának keretében szervezték meg. A tanácskozáson a térség 16 országa képviseltette magát.

A magyar miniszterelnök - beszédének a sajtó részére kiosztott leirata szerint - úgy vélte: Európa átépítésének sebessége és mértéke csak a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlítható. "Az új alapokra helyezett világban új szövetségek születnek" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy az áttörést csak józansággal és szorgalommal lehet elérni, amelyek mind Kína, mind Közép-Európa számára fontos értékek.

A magyar miniszterelnök - beszédének a sajtó részére kiosztott leirata szerint - úgy vélte: Európa átépítésének sebessége és mértéke csak a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlítható. "Az új alapokra helyezett világban új szövetségek születnek" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy az áttörést csak józansággal és szorgalommal lehet elérni, amelyek mind Kína, mind Közép-Európa számára fontos értékek. Az országok sikerességének zálogát a belső megtakarítások jelentik - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök aláhúzta: azok az országok lesznek sikeresek, amelyek belső megtakarításokkal el tudják kerülni "a külső adósságcsapdát, amelytől Magyarország például ebben a régióban a leginkább szenved". Orbán szerint a foglalkoztatottság magas szintre emelése és a jól működő pénzügyi szektor mellett az erős ipar biztosítja az országok sikerét.

Európának meg kell újulnia a szabadság, biztonság és jólét megtartásához - hangsúlyozta. A kormányfő kitért rá: az alacsony költségvetési deficit biztosíthat sikert az országoknak, mert a külső pénzügyi függés korlátozza az államot abban, hogy "testére szabott saját gazdaságpolitikát kövessen". Ilyen esetben, ha egy állam külső forrásokra szorul, akkor azokat diverzifikáltan veheti igénybe - tette hozzá Orbán Viktor beszédének a magyar sajtó részére kiosztott leirata szerint.

Félórás megbeszélést tartott Orbán Viktor magyar miniszterelnök szlovák kollégájával csütörtökön Varsóban. Robert Fico szlovák kormányfő hivatalba lépése óta először találkozott a két miniszterelnök. A megbeszélésen magyar részről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, Gottfried Péter, a miniszterelnök külpolitikai tanácsadója és Kiss Róbert varsói magyar nagykövet vett részt.

A szlovák kormányfő még szerdán azt közölte, hogy a tárgyaláson csak gazdasági és szociális témákkal, illetve a kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel akar foglalkozni.

Bomba hír: jogerősen pert vesztett a bank devizaügyben
2012-04-26 12:13:51
Bomba hír: jogerősen pert vesztett a bank devizaügyben

Bomba hír: jogerősen pert vesztett a bank devizaügyben

A mai napon másodfokon is pert nyert Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke az OTP Jelzálog Bank Zrt-vel szemben. Az ítélet kimondja: a bank nem számolhatta volna el a törlesztőrészletek forint összegét deviza eladási árfolyamon akkor, amikor a hitelt deviza vételi árfolyamon folyósította.


Tisztességtelennek minősítette a másodfokú bíróság (Szegedi Itélőtábla) ezt az eljárását a pénzintézetnek, mert így extra profithoz jutott a bank az adós kárára. Kötelezte egyben az egységes árfolyam meghatározására, ami azt jelenti, hogy a szerződésben foglalt összes devizával kapcsolatos ügyletet, - megegyezően a szerződésben foglaltak szerint -vagy vételi, vagy eladási, vagy középárfolyam valamelyikén köteles számolni.

 

Mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság a mai napon (2012.04.26.) az ettől eltérő pénzügyi elszámolást tisztességtelennek minősítette, így azt semmisnek kell tekinteni.  Az itélet  egyben kötelezi a bankot a túlszámlázások visszafizetésére.

 

Ezt az ítéletet akár precedens értékűnek is tekinthetjük, így tömeges perek indulhatnak meg jó eséllyel a bankok ellen.


Nézze meg mindeki a saját szerződését, hogy milyen árfolyamon (eladási, közép, vagy vételi), mikor és mit számolt el a bank.


Ami elgondolkodtató, hogy annyi ellenőrzés és vizsgálódás, oly sok civil panasz ellenére, a PSZÁF egyszer sem tartotta aggályosnak az ilyen típusú banki elszámolásokat.

Lázár János kiegyezett az Erste bankkal

kategória: Hazai
2012 április 26, csütörtök - 16:06 | szerző: mti
Címkék: lázár jános, erste bank, hódmezővásárhely, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Megújította megállapodását Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Erste Bank Hungary Zrt. szerdán; az új megállapodás biztonságos feltételeket teremt a városi önkormányzat számára a korábban kibocsátott kötvények visszafizetéséhez, illetve ez alapján a bank "nyugodt" hitelezőként tekinthet az önkormányzatra.

Közös közleményük szerint Lázár János polgármester és Jelasity Radován elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az önkormányzat célja a kötvények visszafizetése, a banké pedig az, hogy a város fizetőképessége hosszú távra biztonságos legyen, illetve az önkormányzat a kötvényből származó hiteleket visszafizesse. Mint írták, a polgármestert az önkormányzat képviselő-testülete kedden hatalmazta fel a dokumentum aláírására.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat tavaly december 29-én - a fennálló szerződés alapján esedékes törlesztőrészletek megfizetése után - levélben fordult az Erste Bankhoz, a 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kérve a pénzintézettől. Az önkormányzat 2006-ban 694 darab, 100 ezer svájci frank névértékű kötvényt bocsátott ki. Az akkor 173,41 forintos árfolyamhoz képest decemberben a svájci frank árfolyama meghaladta a 251 forintot.

Lázár János korábban elmondta: a pénzintézet tavaly decemberben, majd januárban a város megkeresésére levélben "ultimátumot adott az önkormányzatnak": 10 milliárd forint értékű, egyösszegű kötvényvisszaváltás megvalósítása esetén hajlandó változtatni a közte és az önkormányzat között lévő szerződés feltételein. Ez a 2006-ban kibocsátott, akkor 12 milliárd forint értékű kötvény csaknem tízéves törlesztésének felelt volna meg. Lázár János az ultimátumot irreálisnak és megvalósíthatatlannak tartotta.

Ez év február 2-án a város közgyűlése egyhangú szavazással hatalmazta föl a polgármestert, hogy folytassa az egyeztetéseket a bankkal, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a svájci frank-forint árfolyam miatti veszteségek viseléséből az Erste Bank Hungary Zrt. is vállaljon részt.

Az önkormányzat akkori álláspontja szerint az egész Európát sújtó nemzetközi pénzügyi válság idején a bankoknak is részt kell venniük a kárenyhítésben, a terhek viselésében, fokozottabban együtt kell működniük ügyfeleikkel annak érdekében, hogy a közöttük lévő üzleti viszony mielőbb és mindkét fél számára elfogadható mértékű veszteség mellett rendeződjön.

KORÁBBAN ÍRTUK:  Lázár: Ultimátumot adott az Erste Bank

A Hódmezővásárhely devizakötvényeiből fakadó árfolyamveszteségek megosztását kéri az Erste Banktól Lázár János. Jogi útra terelné az Erste Bankkal kötött megállapodását, "együttműködésük hiányában" pedig akár az országgyűlés és a kormány segítségét is igénybe venné Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ahhoz, hogy mérsékelje az általa irányított Hódmezővásárhely devizatartozását - derül ki abból a nyilvános levélből, amelyet a fideszes politikus küldött a bank elnökének.

Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester szerint ezután választ kapott az Erstétől, de a bank elzárkózott az árfolyamveszteségből eredő kockázat megosztásától. Az Erste engedne, ha az önkormányzat egyben visszafizetne tízmilliárd forintot, de az Lázár szerint irreális. Ezért azt kérte a város közgyűlésétől, hogy soron kívül tárgyaljon a kialakult helyzetről.

Az Erste Bank a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak adott válaszában egyértelműen elzárkózott az árfolyamveszteségből eredő kockázat megosztásától, amelyet december végén kért a város - közölte Lázár János, a város fideszes polgármestere kedden.

Lázár közleménye szerint a bank 2011 decemberében küldött leveleiben azt írta, hogy 10 milliárd forint értékű, egyösszegű kötvényvisszaváltás megvalósítása esetén hajlandó változtatni a közte és az önkormányzat között lévő szerződés feltételein. Ez a 2006-ban kibocsátott, akkor 12 milliárd forint értékű kötvény közel tízéves törlesztésének felel meg - közölte Lázár.

A politikus szerint az Erste Bank ultimátuma irreális, megvalósíthatatlan, mert nincs olyan magyar önkormányzat, amely 10 milliárd forint szabadon felhasználható készpénzzel rendelkezik. Lázár szerint a bank visszaél erőfölényével a devizaárfolyam ingadozása miatt kiszolgáltatott helyzetben lévő, gyenge önkormányzattal szemben, ugyanazt teszi, mint a lakáshiteleik megnövekvő törlesztőrészleteivel küzdő magyar polgárokkal tette.

Az Erste Bank megerősítette; hogy írásban megküldte válaszát Hódmezővásárhely polgármesterének. Annak tartalmáról azonban a bank- és üzleti titokra hivatkozva nem adtak további felvilágosítást. Korábban megkérdezték Lázár Jánostól, hogy felvetésére reagált-e az Erste Bank, választ azonban nem kaptak.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat tavaly december 29-én fordult levélben az Erste Bankhoz a 2006-ban zárt körben kibocsátott svájcifrank-alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kérve a pénzintézettől. Az önkormányzat 2006-ban 694 darab 100 ezer svájci frank névértékű kötvényt bocsátott ki. Az akkor 173,41 forintos árfolyamhoz képest decemberben a svájci frank árfolyama meghaladta a 251 forintot.

Lázár János korábbi közleménye szerint a város a hatályos szerződésnek megfelelően megkezdte a 2006-ban kibocsátott kötvény kamat- és tőketörlesztését, sem elmaradása, sem tartozása nincs a bank felé. Ezért a városvezető úgy véli, hogy "a hódmezővásárhelyi polgárok közössége nem partner, hanem adós az Erste Bank számára", akiket nem segíteni, hanem sarcolni kell.

Lázár közölte azt is, hogy a város közgyűlésétől a csütörtöki ülésen azt fogja kérni, hogy a testület soron kívüli sürgősséggel tárgyalja meg a kialakult helyzetet, és alakítsa ki álláspontját, amelyre javaslatot tesz.

Nyomoradót adók

2012.04.26. 22:25

Interjú Harold Wallace Rosenthal-lal (1976-ból)

Az Egyesült Államokban 1976-ban Walter White a Western Front nevű szervezet
vezetője interjút készített a 29 éves Harold Wallace Rosenthal-lal, aki
akkor Jacob K. Javits new yorki szenátor mellett adminisztrációs segédként
dolgozott. Nevezett szervezet már nem létezik, és e két személy is elhunyt.
Rosenthal 1976. augusztus 12-én állítólag egy eltérített, Isztanbulba repülő
izraeli gépen terroristák halálos áldozata lett. Ám Walter White kutatásai
szerint Rosenthalt nem a repülőgépen érte a halálos golyó, ahol négyen
meghaltak és harmincan megsebesültek, hanem az isztanbuli repülőtéren
gyilkolták meg a saját hittestvérei. Halála után az Amerikai Zsidó Bizottság
Washingtonban megörökítette a nevét és alapot létesített 'The Harold W.
Rosenthal Fellowship In International Relations' címmel, amelynek
tiszteletbeli elnöke Walter F. Mondale és Jacob K. Javits szenátor.

-"Bennünket zsidókat ámulatba ejt, hogy az amerikai keresztények milyen
könnyen estek a hatalmunkba. Míg a naív amerikaiak arra várnak, hogy
Hruscsov eltemesse őket, mi megtanítottuk őket, hogy minden
követelményünknek alávessék magukat" - kezdte Rosenthal.

A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, Rosenthal
e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett,
hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat
szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt
úgy kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik,
elidegenítik] a laptól. Ha még ez sem használ, akkor a zsidók letiltják a
tinta-, és papírkészletet.
-"Ez ilyen egyszerű dolog" - mondta Rosenthal.

És politikusok magas hivatalokban?

- "Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra
jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak
maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden
elnök a mi emberünk."

Amerika külpolitikájáról úgy nyilatkozott, hogy "az ostoba nép képtelen
átlátni H. Kissinger külügyi munkásságán, ami az elejétől végig
cionista-kommunista politika. S mégis a polgáraink azt hiszik, hogy e
politika majd Amerikának előnyöket jelent."

-"Mi zsidók különféle társadalmi kérdéseket tárunk az amerikai nép elé,
igyekszünk minden oldalt támogatni, ami persze teljes zűrzavart okoz.
Vizsgálgatják a felvetett kérdéseket, de azt nem látják, hogy kik vannak a
háttérben. Mi zsidók úgy játszadozunk az amerikai közvéleménnyel, mint
macska az egérrel."

A beszélgetésünk alatt éreztem, hogy az amerikai nép talán megérdemli a
szomorú sorsát. A zsidó egymás ellen uszítja a különféle nemzetiségi
csoportokat.

-"A tömegek vére folyik majd az utcán, míg mi várjuk világgyőzelmünk nagy
napját" - mondta Rosenthal hidegen.

A Rosenthal-lal folytatott beszélgetésem után még hosszú ideig
elgondolkoztam azon, hogy lehetséges-e embercsoportban ennyi gonoszság mások
iránt? Hiszen erre az elhangzott szavak egyértelmű bizonyítékok.
Világos, hogy amit ez a fiatalember őszintén és nyíltan bevall, egyáltalán
nem dajkamese. Lehetséges-e az, hogy az amerikai nép jámbor marad mialatt az
életadó vérét kiszívják? Mit jelentsen mindez nekünk?

Sok mindent írtak már a Világzsidóság Összeesküvéséről, de e tényt ennyire
nyíltan még soha senki nem világította meg, mint Rosenthal.
Szinte megáll a józan ész! A tervszerűen elkészített program szinte
döbbenetes...

Visszatekintve a beszélgetésre, az őszintén nyilatkozó Harold Rosenthalt úgy
kell tekintenünk, hogy a dicsekvései mellett meglehetősen tájékozott,
értelmes ember, ugyanakkor öntelt is.
Időnként nem tudta megállni, hogy vitriolos szavakkal ne szóljon a
"karácsony hülyeségeiről" vagy a ránk vonatkozó "gójokról". [A kifejezés
nemcsak keresztényekre, hanem általában a nemzsidókra vonatkozik. -TJ] Ez
meglepett engem mivel a mi nyelvezetünkben "gój"
szó nem létezik. Láttam, hogy gondolatai teljesen elmerültek a zsidóság
Egyvilág-Programjában. Teljes arroganciával dicsekedte, hogy 'a zsidók már
majdnem meghódították a világot - hála a keresztények ostobaságnak'.

Amikor megkérdeztem őt, hogy cionista-e, így válaszolt:

- "Hát ez pokoli kérdés! A kérdés alapja a hagyományos cionista elgondolás
az 'aliyah', - héber meghatározás, - ami annyit jelent, hogy 'a szétszórt
zsidóság összegyűjtése és hazatérítése a palesztin hazába.' Amióta 1948-ban
létrejött az izraeli állam, az 'aliyah' az izraeli kormány politikájának az
elsőszámú, a legfontosabb és alapvető célja."

- És mit jelent az, hogy cionizmus? - kérdeztem.

- "Első vezérünk, egykori miniszterelnökünk David Ben-Gurion azt mondta,
hogy 'a cionizmus, a zsidók visszatérése nélkül Sionba merő képmutatás'.

Nemsok amerikai zsidó vándorol véglegesen Izraelbe. Néhányan azt vallják,
hogy 'minden zsidó alapvetően cionista'. Mások szerint 'egy zsidó nem lehet
cionista, ha nem fizető tagja valamelyik cionista szervezetnek'. Amióta a
zsidóhaza megvalósult a meghatározásokat ide-oda dobálják."

- Adómentes dollármillókat küldenek Izraelbe minden évben - folytattam
- és mi igaz-amerikaiak ezt nem nézzük jószemmel. Rosenthal így
válaszolt:

- "Washington naív politikusai meglehetősen hiszékenyek. Legtöbbjük elég
ostoba, így az erős zsidó lobbizók ezt az amerikai politikát már évek óta
kézben tartják, és nincs elég erős hatalom, amelyik megállíthatná.

A pénz egy része visszakerül az USA-ba, amit -- a B'nai B'rith szervezeten,
a Zsidó Szervezetek Konferenciáján és a Zsidó Világszövetségen keresztül --
cionista propagandára használnak fel. A segélyezési alap a Zsidó Ügynökség,
a B'nai B'rith hivatalos ágazata.
Nem találok semmi kivetni való abban, hogy adómentes amerikai dollárokat
küldenek Izraelnek, amennyiben ezt ügyesen, minden akadály nélkül
végezhetjük. De most fordítsuk meg a társalgást. Ön egyértelműen bevallotta,
hogy nem szereti a zsidókat. Mondja kérem, Önök miért gyűlölnek bennünket?"

- Mr. Rosenthal, én senkit sem gyűlölök. Én azt mondtam, hogy azt gyűlölöm,
amit a zsidók velünk művelnek, ami különösképpen érint mindent, ami
keresztény. Gyűlölöm a csalásaikat, szemfényvesztéseiket, dörzsöltségüket és
az utálatos becstelenségüket. Most én mindettől leszek antiszemita? Ha igen,
akkor kijelentem, igenis antiszemita vagyok!

- "Az antiszemitizmus nem a szemitizmussal való ellentétet jelenti.
Ilyen nincs. Ez egy kifejezés, amit mi zsidók, mint rágalmat elég hatásosan
használunk -- az olyan bigottokra használjuk, mint például Ön
-- vagyis bárki, aki kritizálni merészeli a zsidókat. A gyűlöletkeltők ellen
használjuk.

Krisztus idejében a zsidók a világ gazdagságát és földi birodalmat
áhították, de Krisztus a zsidóknak lelkivilágot javasolt. Mivel a zsidók ezt
nem fogadhatták el, elutasították Jézus Krisztust és ezért megfeszíttették."

- Mi az, hogy megfeszíttették őt? A történelem nem bizonyítja azt, hogy a
zsidók feszítették meg Krisztust?

- " Igen, gondolom, így lehet. Nézze, én nem kertelek, de kétezer évvel
ezelőtt az Önök népe is ugyanúgy cselekedett volna valakivel szemben, aki
annyi rosszat tett volna, mint Krisztus tett a zsidóságnak."

White: Ön úgy beszél Jézus Krisztusról, mint közönséges emberről.

Rosenthal: "Mert az is volt, egy ember, aki úgy járkált e földön mint bárki
más. Az egész mítosz Krisztusról, miszerint halála után feltámadt és
visszatért a földre a tanítványaihoz, nem más, mint egy rakás szar, hülyeség
[crap]. A zsidók azért űzték ki az arabokat Palesztinából, hogy
megsemmisítsék Krisztus szellemi birodalmának misszióját. Nézze, a vezető
nem alapított birodalmat a zsidók részére, ugyanakkor az Önök fajtája egy
Krisztus nevű békés szónokot adott a zsidóknak, aki azt vallotta, hogy
'szemet-szemért' helyett az arc másik oldalát kell odafordítani. A fenét! Mi
már megépítettük a földi birodalmunkat, az Önök fajtája és a maguk bosszantó
Messiása nélkül."

W: Világos, hogy a maguk fajtája akarja Krisztust kivenni a karácsonyi
ünnepekből. Csak sajnálni tudom Önöket.

R: "Nekem ne jöjjön ilyen hülyeséggel. Nincs szükségem a sajnálkozására. Nem
kell! Nagyon sok zsidónak nincs mersze maguknak megmondani, hogy mi hogy
élünk és tervezünk, de engem semmi és senkisem félemlíthet meg. Tudom merre
tartok."

W: Miért cserélik a zsidók a nevüket olyan gyakran?

R: " A zsidók a világ legintelligensebb népe, és ha nekik a névváltozás az
előnyükre válik, akkor megteszik. Ennyi az egész.
Belekeverednek az Önök társadalmába, ami eléggé züllött. Amíg a zsidók a
saját előnyeiket nézik, az ostoba gójok nem veszik észre, hogy a nemzsidó
neveket viselők, tulajdonképpen zsidók. Tudom mire gondol, nemzsidó nevű
zsidók a kormányban. Ne aggódjék emiatt, mert a közeljövőben már nem lesz
elnöki hatalom az Egyesült Államokban. A láthatatlan kormány egyre jobban
erősödik."

W: Ön szerint az oroszországi zsidókat valóban üldözik, vagy élveznek némi
szabadságot?

R: "A legtöbb zsidó világszerte mondhatnám 90%-a tudja mi történik a
népünkkel. A közöttünk működő kapcsolat példa nélküli. Az Önök társadalmában
csak az ostobák, a tudatlanok, és a hülyék találnak békét és a magukfajta
fattyúk bűneikkel együtt bújnak báránybőrbe.
Önök a képmutatók, nem pedig a zsidók, ahogy ezt megírják és mondják.

Oroszországban két különböző kormány van: az egyik látható, amely különböző
nemzetiségekből tevődik össze. A másik meg a zsidók alkotta láthatatlan
kormány. A hatalmas szovjet titkosrendőrség a láthatatlan kormánytól kapja a
parancsokat. Mintegy 67 millió kommunista van
Szovjet-Oroszországban: 50 százalék zsidó és 50 százalék gój, de ez utóbbiak
megbízhatatlanok. A kommunista zsidók összetartanak és megbíznak egymásban,
míg a többiek csak kémkednek egymáson. Minden 56 évben egy titkos zsidó
vezetőség elrendeli a Párt megtisztítását és sokakat menesztenek."

W: Miért?

R: "Azért, mert túl sokat tudnak és rájönnek a láthatatlan zsidókormány
titkaira. Az orosz kommunistáknak van egy titkos Csoport Szervezete, amely
kizárólag zsidókból áll. Ők uralkodnak minden felett, ami a láthatókormányt
illeti. Ez a szervezet vitte át a Kommunista Központot Tel Avivba, ahonnan
most jönnek az utasítások."

W: Az Önök kormánya Washingtonban és az ENSZ vajon tud minderről?

R: " Az ENSZ egy nagy csapóajtó amely a Vörös Világ végelláthatatlan
koncentrációs táborába vezet. Nagyjából az ENSZ is a mi irányításunk alatt
áll."

W: A kommunisták, mihelyt megszállnak egy országot, azonnal tönkreteszik a
középosztályt, az értelmiségieket és azoknak családjait. Miért?

R: "Hagyományos szabályunk elpusztítani a létező kormányt, családjaikat, de
sohasem a zsidókat. Megsemmisíteni a rendőrséget, a katonatiszteket és
családjaikat, de sohasem a zsidókat. Nézze, mi tudjuk, hogy amikor a kormány
kommunisták után kutat az ország határain belül, valójában a zsidókról
akarja lerántani a leplet.
Bennünket nem lehet hülyíteni! A kommunista országok láthatatlan urainak
világméretű hatalma van a propaganda és a szabad államok kormányai felett.
Mi irányítjuk az összes hírközlőszervet, folyóiratot, újságot, képeslapot,
rádiót és televíziót. Még a zenét, és kiadásra váró énekeket is! Még az Önök
gondolkodása is nemsokára a mi irányításunk alatt lesz! "

W: Ahogy Ön dicsekszik, ha mindez igaz félelmetes még gondolni is a
jövőnkre, és a kereszténység sorsára.

R: "Az Egyesült Államokban rövidesen mesterségesen kierőszakolt osztályharc
tör ki, s ezalatt majd sokan megsemmisülnek. Ön is kétségtelenül közöttük
lesz. A zsidókat nem éri baj. És én nem dicsekszem, csupán feltárom a
tényeket! Túl késő az Ön keresztény híveinek az ellenállásra. Az az idő már
rég elmúlt. Régen, nagyon régen történt, hogy nem volt más választásunk,
mint támadófélnek [aggressors] lenni. Kétségtelen, hogy ez életünk egyik
legfontosabb célja. Támadófelek lettünk! Mert a maguk fajtája kilopta a
csalárd vallásos hitet a Talmudunkból."

W: Ön intelligensnek tűnik, mégis úgy vélem, hogy nem tudja, mit beszél!

R: "A judaizmusnak, mint kultúrának nincs párja, és a világon sehol semmihez
nem hasonlítható. A judaizmus kulturális és szellemi hatása érezhető szerte
a világon, sőt az egész civilizáción is."

W: Ön szerint milyen nehézségek merülhetnek fel a jövőben a feketék
félelmetes szaporodása, illetve térnyerése miatt a fehérek hátrányára?
És a színesbőrűek, akik áttérnek a judaizmusra?

R: "A feketék a mi céljainkat szolgálják, több téren. Tudjuk, hogy
színesbőrűből nem lehet zsidó pl. Sammy Davis továbbra is színesbőrű.
Lehet, hogy az előnyére szolgált az áttérés, de azért még mindig néger és
nem zsidó."

W: Hosszú kutatásaim során kellemetlen dolgokra jöttem rá, arra, hogy a
zsidóságban nincs erkölcs.

R: "A pénz sokkal fontosabb az erkölcsnél. Pénzzel akármit megoldhatunk.
Népünk ezt az erőt bizonyítja Izraelben, ahol a háborús támadások ellen
állandó készenlétben kell állni. Izrael, bármilyen ellenséggel szemben
mostmár csak nyerhet. A kibbutzokban felnevelt értelmiségiek azt a pici
államot majd a Közel-Kelet csodaállamává építik fel, amely végül a
világkormány központja lesz."

White: - Felhoztuk a Watergate-botrányt a Nixon idejéből és beszélgettünk
úgy általában a kormányok minden ágában tapasztalható züllöttségről, mire
Rosenthal ezeket mondta:

Rosenthal: -"Mi a fészkes fenét ért a nép ahhoz, hogyan kell kormányt
vezetni? Nagy többségük segg ... lósegg!!"

White: - Megengedi, hogy szavait id=E

Orbán: "Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani"

Kedden adták át a Nemzeti Egységes Kártyarendszer első darabjait. A jelenleg érvényes diákigazolványok helyett mostantól aki újabb diákigazolványt igényel, már csippel ellátott igazolványt kap, és a jövőben már csak RFID-csippel ellátott igazolványokat fognak előállítani. Első körben a diákigazolványok esetében lép életbe az új rendszer, és bevezetik az oktatói, illetve kormánytisztviselő igazolványt.

A kormány tervei szerint a későbbiekben valamennyi személyazonossági okmányt RFID-csippel látnak el, majd az összes okmányt fel fogja váltani egyetlen kártya. Aki eddig homokba dugta a fejét és azt hangoztatta, hogy a társadalom feletti teljes ellenőrzés nem lehetséges - mi több, összeesküvés-elmélet - annak ideje elgondolkozni egy-két dolgon.

Az RFID a "Radio Frequency Identification" rövidítése, vagyis rádióhullámok segítségével drót nélküli adatátvitelt lehetővé tevő technológia. A lényege egy elektronikus kóddal beprogramozott mikrocsip, az ún. transzponder, amely egy miniáramkört és egy antennát tartalmaz, hogy egy azonosító jelet sugározzon ki. A kibocsátott kódot számítógéphez csatlakoztatott speciális olvasó berendezések, szkennerek segítségével lehet fogni.

Az RFID-csip feladatából adódóan kis mennyiségű adat tárolására alkalmas, egy újabb változata pedig lehetővé teszi a tárolt adatok felülírását. Mint azt az új diákigazolvány példája is mutatja, így a csip alkalmassá válik arra, hogy az iskolákban átvegye az ellenőrzők és a napló helyét. Az RFID-csipet régóta használják (leginkább nyugaton) az áruforgalomban, illetve beléptető rendszerekhez is, és a kormány tervei szerint az iskolákban, valamint a BKV járatain kötelezővé teszik majd az ilyen beléptető rendszerek bevezetését. A kormány szerint a közeljövőben a BKV rendszereit úgy alakítják át, hogy az RFID csip átvehesse a jegyek és bérletek helyét is.

Amit ez a hétköznapokban jelent: Első körben - valamennyi, iskolába járó diák ilyen diákigazolvánnyal fog rendelkezni. Mivel a BKV-t és az iskolákat bevonják az átalakításokba, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diáknak magával kell hordania az RFID csipet. Mindig magánál kell majd tartania, mert a BKV ellenőrnek ezt nyújtja majd oda jegy/bérlet helyett, iskolába érkezéskor ezzel tud bemenni a kapun, a tanórák után ezzel tud kimenni, majd hazafelé a BKV járatain megintcsak nála kell legyen. Az eszköz hatékonyságához nem fér kétség, így várhatóan a tömegközlekedés ennek megfelelően alakul majd minden városban. A tanároknak maguknál kell hordaniuk az RFID-csippel ellátott oktatói igazolványt, mert ezzel tudnak bemenni az iskola épületébe, és ezzel tudnak kimenni. A köztisztviselőknek, a kormányhivatalok alkalmazottainak már nem idegen ez a fajta beléptető rendszer, mert évtizedek óta ezt használják. Minisztériumokban általánosan használt eszköz a beléptető kártya, az új intézkedés csak egy újabb kártyát jelent, aminek már többféle felhasználása lehetséges. Olyan intézményekben, mint például az ország szétrablását lebonyolító vállalat utódszervezete, az MNV ZRt., az alkalmazottak minden egyes folyosó ajtaján csak úgy haladhatnak tovább, ha odatartják a beléptető kártyát, így a személyek mozgása ellenőrizhető. Ha valaki túl sokat tartózkodik a büfében, túl sokat van az épületen kívül, az mind regisztrált távollét, de bizalmas adatok kiszivárogtatásakor is egyszerűen visszavezethető a tárolás helye alapján, hogy melyik az a pár alkalmazott, akinek hozzáférése lehetett.

Első körben az intézmények alkalmazottai, tanulói - második körben a teljes társadalom. A Fidesz nyilatkozatai szerint ugyanis a későbbiekben a személyigazolványok és a vezetői engedélyek is RFID-csippel lesznek ellátva. Ha az első sorozat elkészül, már csak hónapok kérdése az új típusú személyigazolvány.

Mivel az RFID-csip egy adott kódot sugároz és minden állampolgár egyedi azonosító kóddal bír, ezért a magunknál hordott diákigazolvánnyal, személyigazolvánnyal és vezetői engedéllyel egyben visszakövethető a tartózkodási helyünk is. Ezek olyan dokumentumok, amit minden állampolgár köteles magánál tartani, így minden állampolgár köteles magánál tartani az RFID-csipet.

Az RFID-csip érzékelése a hétköznapokban nem lehetséges egy adott távolságon kívül, köszönhetően a beléptető rendszerekben használt alacsony érzékenységű készülékeknek. Ez lehetővé teszi, hogy a csipet csak egy adott helységben, ajtó előtt, stb. használjuk. Ha ezeknek a készülékeknek nem lenne gyengére állítva az érzékelése, abban az esetben pl. egyetlen BKV-jegy nyitva tartaná a közeljövőben Budapestre telepített összes BKV-s beléptetőt, vagy egyetlen diák beléptetője az összes diáknak nyitva tartaná az iskola kapuját. Vagyis az RFID-technológia rövidtávú volta nem azt jelenti, hogy csak egy adott távon belül érzékelhető csipet tesznek az igazolványokba, hanem logikus oknál fogva vannak/lesznek gyenge érzékenységű készülékek használatban.

Mivel az RFID-csip gyenge jelet bocsát ki, csak a vevő készülék érzékenysége fokozásának kérdése, hogy a jel távolabbról is érzékelhető legyen. Akár az összes egyszerre. Egy telefonközpont technikai háttere elegendő ahhoz, hogy kis átalakításokkal monitorozható és regisztrálható legyen a tízmillió állampolgár mozgása a nap 24 órájában. Nyilván nem véletlen egybeesés, hogy a kormány az új RFID-csipek bevezetésével párhuzamosan új állami telefonszolgáltatót hoz létre...

Nem nehéz mindebből észrevenni, hogy a Fidesznek köze nincsen a magyar érdekképviselethez (döbbenetes, de rengeteg embert még mindig megtéveszt), helyette szolgalelkűen a csak "New World Order" néven elterjedt szabadkőműves terror-rendszer lokális végrehajtója. Akinek még ez az intézkedés sem árulkodó, az várja csak meg, ameddig a gyerekének nem a diákigazolványába, hanem kötelezően a bőre alá ültetik az RFID-csipet, akár egy állatnak. Mi nem kérünk belőle.

Molnár István - Jövőnk.info
http://www.jovonk.info/2012/04/25/orban-minden-allampolgar-koteles-lesz-nyomkovetot-maganal-hordani

Ez lehet az első szeg a EU koporsójába.......


 Népszavazási kezdeményezés az EU-kilépésről Ausztriában
 Ausztria benyújtotta a Parlamentjének a népszavazási kezdeményezést
Posted on 2012/02/04 by Híradmin Az Európai Unióból való kilépésről szóló népszavazás megindoklása:

Ausztria az Európai Unióhoz (a továbbiakban: EU) egy szövetségi alkotmánytörvénnyel csatlakozott, amelyet népszavazás kísért. Tehát az EU-kilépésnél is így kell eljárni.

Az első - és legfontosabb - mondata az osztrák szövetségi alkotmánynak, az 1. paragrafus, így hangzik (szó szerint): „Ausztria egy demokratikus köztársaság. A jog forrása a nép.” Tehát
az osztrák köztársaság nem ismer olyan magát demokratikusnak valló szervezetet, amely akadályozhatná a népet, hogy maga döntsön arról, hogy kilépjen az EU-ból vagy ne. Pontosan ezt a jogot követelik az EU-kilépésről szóló népszavazást megindító kérvénynek az aláírói, akik az osztrák szövetségi alkotmány egyik legjobb szakértőjére hivatkozhatnak, aki a korábbi igazságügyi miniszter, Dr. Hans R. Klecatsky, az innsbrucki egyetem nyugdíjas közjog professzora, és aki az elsők között írta alá az EU-kilépésről tartandó népszavazás-kezdeményezést Innsbruck városának a magisztrátusán, 2010 márciusában, közvetlenül a munka megkezdése után.
Ausztria létalapjának a megmentése. Ez az EU-kilépésről szóló népszavazás legfontosabb pontja. Nem csak a „Lisszaboni Szerződés” által, ami az EU jelenlegi munkaalapja, de legkésőbb ez által az EU egy óriási szövetségi állam lett (egy államközösség helyett),
amelyben
 minden tagállam és nép messzemenően elvesztette önrendelkezési, azaz a demokráciához való jogát.
Egy központi gazdasági kormány bevezetésének a terve az egész EU-ban, beleértve a tagállamok adófelségjogaiba való beavatkozást is (azaz EU-adók bevezetése a nemzeti adók mellett), ennek világos bizonyítéka. Számos döntés - és különösen a „nagy dolgokban” - zárt ajtók mögött történik; EU „csúcsokon” az EU-Bizottság felfújt hivatalnoki apparátusában, és egyre inkább a kormányfők között, azaz valódi legitimáció nélkül. A tagállamok parlamentjeit messzemenően kikapcsolják, az illető államnemzetek döntéseiről nem is beszélve. Az EU-Parlamentnek nincs törvényhozási joga és mi több, nem is egyenlőségi alapon választják. Az egész EU-építményben hiányzik a demokrácia legfontosabb ismérve, a hatalommegosztás! Népgazdaság kis- és közepes üzemek számára, amelyek kapcsolódnak a lakossághoz, egyre kevesebb lehetőség adódik egy nemzetek feletti rendszerben. Az EU-tagság miatt Ausztria nem tud olyan kereskedelmi szerződéseket kötni, amelyek szükségesek a népgazdaság számára, mivel a kereskedelmi politika teljesen az EU központi hivatalainak van alávetve. Ausztria csak akkor tudja visszanyerni gazdaságpolitikai döntésjogát egy válságbiztos gazdaságpolitika (újra) építéséhez, ha kilép az EU-ból.

 

Szociális állam
Az EU legfontosabb elve, az úgy nevezett „piacszabadság”, azaz a korlátlan árumozgás-szabadság, letelepedési szabadság, a szolgáltatások szabadsága és a munkavállalók szabad költözködési joga, valamint - a konszernek számára a legfontosabb - a tőke mozgásszabadsága, egy profitmaximalizálásra irányult politikát tesznek lehetővé, amely a legtöbb embernek rendkívül árt, és amit az Európai Bíróság évtizedek óta szigorúan keresztülvisz. Szociálpolitika számára
nem volt és ma sincs lehetőség.
Csökkenő reáljövedelmek, valamint a szegények és a gazdagok között egyre növekvő szakadék ezt bizonyítják.

 

Határok.
Senkinek sem fáj, ha a határon fel kell mutatnia az útlevelét. Az országhatárok EU általi eltörlése és ennek következtében az állam személyekre és árukra vonatkozó ellenőrzési lehetőségeinek a megszűnése azonban szörnyű következményekkel jár; többek között a
bűnözés elterjedését, az illegális és káros áruk akadály nélküli behozatalát teszi lehetővé.
Ismét szükségünk van értelmes határintézményekre, hogy megvédjük a lakosságot!

 

Semlegesség.

A semlegesség azt jelenti, hogy a semleges államnak saját külpolitikája van (mint a Svájcnak), amely minden katonai paktumon kívül marad és ezzel a békét szolgálja. Az EU-hadsereg által azonban, amelyben Ausztria is részt vesz, maga az EU is egy katonai paktum. Ez pedig közel áll a NATO-hoz. A legtöbb EU-állam egyúttal NATO-tag is, elsősorban a nagy államok. A semlegességet ismét az osztrák (kül)politika alapjává tenni csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.

 

Géntechnika mentesség.

Az előírt határtalan „piacszabadság” miatt egy EU-tagállam nem tudja
megakadályozni a génmanipulált takarmány, „ipari burgonya” vagy készáruk behozatalát.
Így ezek bekerülnek az élelmiszer-körforgásba akkor is, ha Ausztriában nem termesztenek génmanipulált vetőmagokat. Ez csak akkor megakadályozható, ha Ausztria ismét maga határozza meg élelmiszer törvényeit és ellenőrizheti határait. Ezt pedig csak akkor
lehet, ha kilépünk az EU-ból.

 

Saját pénznem

A nemzeti pénznemek nemzetköziesítése nem működik, ami a jelenlegi pénzügyi és gazdasági problémák lényeges oka. A pénzügyileg labilis országok deficitjének az átvétele pénzügyileg stabil országok által, ami az euró lényege, csak tovább rontja a helyzetet. Az euró mindenáron való megmentése egy időben behatárolatlan végtelen kezességi kötelességvállalás (védőháló) az EU nettó befizetői, mint Ausztria által, nem várható el az osztrák polgároktól. Amint Ausztria kilép az EU-ból, ismét bevezetheti saját pénznemét és ezzel is akadályozhatja a drágulást. Inge Rauscher Az EU-kilépésről szóló népszavazás meghatalmazottja, Zeiselmauer/Bécs, 2011. december 20.Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés beadása

Pártok Feletti Platform az EU-kilépéshez

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés 2011 december 20-án a belügyminisztériumban az előírásoknak megfelelően be lett nyújtva 9266 hivatalosan igazolt támogatási nyilatkozattal. (A törvény által megkövetelt szám 8032 nyilatkozat.) Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a szóvivői tájékoztattak a belügyminisztériumban 2011december 20-án reggel 9 órakor történt hivatalos benyújtásról. A platform és több mint 9000, a hivataloknak bizonyított támogatói demokratikus-jogállami úton kívánják
 egy szabad és független semleges Ausztria helyreállítását és a katasztrofális osztrák EU-tagság megszüntetését, amely a lakosság számára semmilyen formában nem elfogadható. Ausztria az EU egyik fizető mestere, de ennek ellenére az amerikai hitelminősítő intézetek, „a világ új urai”, akik felett nincs demokratikus ellenőrzés, egyre szkeptikusabban ítélik meg. Ezt a számlát elsősorban a kis- és középkeresetű osztrákok fizetik meg, mint ahogy az a „Statistik Austria” kutatásaiból kiviláglik.
Ausztria jövője csak az ország gazdasági, kulturális és környezeti előnyeinek a figyelembe vételével képzelhető el, és egy olyan életmódra való áttéréssel, amely összhangban van a természettel, valamint a következő generációk és minden teremtmény javát szolgálja, aki ezen a mi egyetlen földünkön él.
Az Európai Unió, mint a nagykonszernek igazgatóinak meghosszabbított keze, csak abban érdekelt, hogy a nemzetközi tőkeáramlás fő akadályát, a nemzetállamokat megfossza fő feladatától, a polgárok szociális védelmétől. Ez az ”EU-gazdasági kormányzása”
Számos polgár azonban nem óhajt tovább az euró szavatossági csomagszolgája, azaz védőháló-fizető lenni és emiatt komoly bevételkiesést elszenvedni. Inge Rauscher, az IHU elnöke, az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a nevében megjelent: Zeit-Fragen, 2012.01.23.További anyag az interneten: www.Uberparteiliches Volksbegehren fur
den Austritt aus der EU

 

Fordította: Vajta Dénes
 

 

Küld tovább, hátha segítünk! Az Orbán Csomag új pénzbehajtó akciója a nemzet ellen a nemzetért :-(

Vigyázat!!!!! - mindenki nézze meg a kocsijában lévő egészségügyi
csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára
és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum
szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot szabnak ki -
kötelezően. Ha nem fizeted ki a helyszínen, akkor kötelessége
feljelenteni és közúti szabálysértés miatt a fizetendő összeg ennek
duplája, tehát 100.000,- Ft is lehet. Ápr. 15-én lépett hatályba ez az
új szabálysértési törvény!
Remélem, segítettem!

"Vidám" Magyar Sor(o)s?!

2012.04.23. 00:27

Soha nem gondoltam volna, hogy ezeket a sorokat le fogom írni...Nem
számítottam rá, hogy a gyermekkor, egy nem akármilyen gyermekkor álma,
ennyire félresiklik...Persze nem mondom, hogy nincs részem benne, de
talán ennyire mégsem...

Legtöbbször humorosra veszem a figurát, de valahogy most nem megy,
nincs min mulatni...
1957-ben megszülettem, szerencsére egy szerető családban...

Kimaradt az életemből a nélkülözés, a szülők alkoholizmusa, válás és
minden egyéb olyan borzalom, ami sok honfitársam gyermekkorát
nehezítette meg...

Egy kivételével. 1970-ben elvesztettem a nővérem. 13 éves voltam. Hogy
ez mennyire feldolgozható ebben a korban, erről sokat lehet
vitatkozni...Akkor sikerült, de később, jóval később rettenetesen
éreztem hiányát...de itt ez most nem az, amiért ezek a betűk, itt
sorakoznak...

Hanem gyermekkorom élete, életminősége...Nem voltam valami jó gyerek,
de ez egy dolog...de vannak dolgok amikre nem emlékszem.

Nem emlékszem, fűtetlen iskolákra, létbizonytalanságra, egy mást
gyűlölő idegbeteg szomszédokra, egyik napról a másikra megszüntetett
kórházakra, megszüntetett munkahelyek tömegére, síró-zokogó
kilakoltatott emberekre.

Én nem emlékszem ilyesmire...

Amire emlékszem: Szüleim boldogan éltek, anyám háztartásbeli volt,
apám katonatisztként védte a hazát....Mindig volt mit enni, pedig csak
apám dolgozott...

Soha nem volt probléma, hogy hétvégén kirándulni menjünk, hét közben
suli, ha nem hoztam kapát, és kész volt a leckém, akkor mehettem
moziba, fagyizni...

Ezek az apróságok soha nem okoztak problémát.

Nyár...Nem emlékszem olyan nyárra, amikor nem voltam nyaralni...Több
helyen is. A honvéd gyermeküdülőtől kezdve, a BM. vagy Külker.
minisztérium üdülőjében...Tanáraink, nem alulfizetett idegbeteg
tanárok voltak, hanem türelmes pedagógusok...Szüleink nem rohantak egy
intő vagy egy kapa után, a tanárt felelősségre vonni, hanem kaptunk a
pofánkra, mert szüleink tudták, hogy a tanár igazságos....És bizony
nagyon rossz gyerekként is kénytelen vagyok belátni ma már : Valóban
azok voltak...

Aztán teltek múltak az évek, emberesedtem véget értek az iskola évek...

Mikor elkezdtem dolgozni, meg tudtam élni a fizetésemből....Nem mondom
luxusban, de nem tartoztam a szegények közé...Sok munkahelyem volt,
szerencsére ott volt háttérnek a családom, és ha valami elkezdett
érdekelni, odamentem dolgozni....Sok mindent megtanultam.

És lehet sokan megköveznek érte, de boldogan építettük a
szocializmust....Akkoriban ezerszám épültek a lakások, tudom ma nagy
divat leszólni a szocreál lakótelepeket....De akkor fedelet kaptunk a
fejünk fölé. Jókedvvel mentünk dolgozni, hiszen megéltünk a
fizetésből, lazább is volt a munkatempó, és nem idegeskedtem hülyére
magam, hogy huszadika után már egy vasam sem lesz, akárhogy próbálom
beosztani...

Pedig, nem is osztottam be olyan nagyon...Meló után vidáman belefért
egy-két sör, barátnővel is el lehetett menni egy kajára vagy egy
moziba....Diszkóba.

Rengeteget szórakoztunk...Én járhattam a MOM kúltúrházba Syconor
koncertre, Tánciskolába, a Metró klubba...Na és az örök emlék : A
Budai Ifjúsági Park, az Ifipark...A tombolda. Pedig ritkán volt nagy
balhé, a rendezők kemények voltak mint a vídia...Nagyon hamar repült a
balhézó, már vitték is a zsaruk...


Illésék, Metró Omega, Scampoló, Mini,...stb. És még rengeteg, korunk
legszuperebb zenekarai...Hatalmasakat táncoltunk, eszement jól éreztük
magunkat...

Nem volt drog, nem voltak belőtt idióták, sokkal de sokkal kevesebb
bűncselekmény volt, mint manapság....

Szüleimmel is mentünk sokszor kirándulni, sokszor ettünk egyszerűbb
éttermekben, kifőzdékben, olcsón, nagyon finomakat...Meg tudtuk
fizetni. Igaz politizálni nem lehetett, bár ez sem teljesen igaz, mert
akkoriban fejlődött ki a mai politikus gárda egy része. Szóval én jól
éreztem magam...

Aztán jött 1989...

Szépen lassan megfordult velünk a világ...Láttuk, hogy egy szűk réteg
egyre jobban és jobban gazdagodik, de az emberek többsége már
szegényedik...Mi akartuk a kapitalizmust. Az ország népének jó része.
Én nem...a mai napig merem vállalni, én nem akartam...

Olyan dolgokat ismertem meg, mint a létbizonytalanság, a
kisemmizettség, és a megalázottság...Régen a munkahelyen megbeszéltük
a főnökkel, mit kell csinálni....Ma csak kiadják az ukázt, ha nem úgy
csinálod repülsz, még akkor is ha jobban csinálod....Mert ma már, meg
akarnak alázni, tudatni akarják a pénz adta felsőbbrendűséget...

Kezdtem magam egyre rosszabbul érezni...Jöttek a szabad választások
hatalmas ígéretekkel, aminek persze sokan bedőltek. Aztán nemsokkal a
megválasztásuk után (tök mindegy melyik párt) jött az, hogy húzzuk meg
a nadrágszíjat, mert az előző kormány elbacarintotta a
lóvét...meghúztuk, hittük hogy jobb lesz. NEM LETT JOBB...

Újabb választás, újabb ígéretek, újabb magyarázkodások, újabb
nadrágszíj húzogatások...után sem lett jobb...de jöttek a választások,
az újabb ígéretekkel...Mint a mókuskerék...És ez ment két évtizedig,
de legalább valamilyen szinten a demokrácia megmaradt...

De ami azután következett, az számomra valami hihetetlen...2/3-os
többséggel megnyerte a Fidesz a választásokat...

És megérkezett a sötét középkor az országba...A demokrácia intézményét
gyakorlatilag teljesen lerombolták...Teljesen. Egy dolog maradt még
meg...Pofázhatunk.

Talán azért is akarom leírni az érzéseimet és a tapasztalataimat, mert
gyanítom már nem sokáig mondhatom, szókimondó, nagypofájú emberi
mivoltommal...Megszűntek a szakszervezetek, már csak írmagjuk maradt
látszatnak, bekebelezve az alkotmány bíróság, a bírósági és ügyészségi
testületek, gyakorlatilag az ország összes fontos pozíciójában Fidesz
közeli politikus vagy pereputtya ül...

A média törvény gyakorlatilag megszüntette a sajtószabadságot, és már
az internet ellenőrzésére is fáj a foguk...

Gyanítom rövidesen a Net, a face, és egyéb oldalak is kőkeményen
cenzúrázva lesznek...A köztársasági elnöki pozíciót, egy Göncz Árpád
után, akit egy nemzet tekintett a nagypapájának, - egy lopott doktori
címmel, egy szatírába illő, - aláírogató segédmunkási munkakörré
degradáltak...

Aztán jött a közmunka törvény...47 ezer FT-ért. Ezt azt hiszem nem is
kell minősíteni, azok után, hogy ezek az emberek lassan mindenüket
elvesztik, pedig dolgoznak. Nem tudják fizetni a hiteleiket, szépen
lassan a padlóra kerülnek, utcára, megfagynak, meghalnak ...
Rokkantakat, mankóval közlekedőket küldenek vissza dolgozni, elvéve a
járadékukat, mikor az egészségeseket sem veszik fel, hiszen száz és
ezer számra szűnnek meg a munkahelyek ...

Nyugdíjasoknak minősítették át a biztos nyugdíját járadékká, ami mellé
nem járnak a kedvezmények, és még adót is kell fizetni belőle...
Ráadásul olyan gusztustalan visszamenőleges törvénykezéssel, ami a
világ egyetlen Demokráciájában sem engedhető meg... Ők ugyanúgy járnak
szépen lassan, mint az éhbérért dolgoztatott közmunkás rabszolgák...
Hiszen a biztos nyugdíjra felvett hitelek sorban bedőlnek, jön az utca
és vagy a fagyhalál, vagy eme kormány legújabb dicső tette, a
hajléktalanok bebörtönzése, ha utcán alszanak...Döbbenet.

Ki fognak bennünket irtani. Szépen lassan, törvényesen.

Szüntetik meg az állásokat, ahol meg kellene adni legalább a
minimálbért, és adják veszik a 47 ezer forintos rabszolgákat...És ez
mellet majd kétmilliós állami fizetéssel azt nyilatkozza, hogy meg
lehet élni 47 ezer forintból...Kész vagyok, mint a mateklecke...És
eközben veszik fel a milliós jövedelmeket, tűnnek el a
milliárdok...Jönnek a megalomániás fociálmok akadémiák, stadionok...

Egyszerűen képtelen vagyok már összeszámolni, azt a rengeteg szemét
népnyúzó törvényt, amit ez a kormány hozott, a nép " érdekében ",
képtelen vagyok...

Csak undort érzek, és azt hogy ez ellen harcolni kell...Nem tudom,
hogyan de ha nem tesszük, elpusztulunk....Belepusztul az ország.

Mert épül tovább a kőkemény diktatúra...

Igen rendesen félresiklott egy jó gyermekkor álma. Én már nem tudom
megadni, mindennek a töredékét sem a családomnak... És tehetetlen
vagyok és ez dühít a legjobban... Ennyi volt a gyermekkor álma... És
ami a legrosszabb.... Jóval több mint 3 millió ember él a létminimum
alatt... Egy közel 10 milliós országban.

Egyetlen érzés, egy borzasztó érzés kavarog bennem...Gyerekkorom egyik
kedvenc olvasmányának utolsó mondatai...

Az utolsó mohikán végén Tamenund-nak a Delavárok főnökének
elkeseredett szavai...

Életem reggelén, boldognak és erősnek láttam népemet, de mielőtt estém
elérkezett volna, halva kellett látnom az utolsó mohikánt ..

süti beállítások módosítása